Foto: elekra
Málokedy dostať bravčové mozočky, nakoniec sa nám to podarilo a dnešné raňajky boli na stole.
2-3
porcie
porcie
5-10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme si cibuľu, najemno nakrájame a speníme na troške oleja. Pridáme za hrsť mrazeného hrášku, osolíme a okoreníme, podusíme do polomäka. Mozočky jemne očistíme (hlavne pozor na kostičky), a pomaly podusíme na spenenej cibuľke s hráškom. Pri miešaní ich jemne vareškou porozdeľujeme. Chvíľu posmažíme, pridáme dve vajíčka a spravíme praženicu. Prípadne dochutíme a raňajky sú hotové. Podávame s čerstvým pečivom alebo chlebom.
Takto s vajíčkom by to mali fasovať v parlamentnom bufete naši politici hneď zrána......
(to majú za to že mozočky už nie sú dostupné pre všetkých!)