Raňajkový mozoček

elekra - fotkaelekra, 19. februára 2012
Raňajkový mozoček
Foto: elekra

Málokedy dostať bravčové mozočky, nakoniec sa nám to podarilo a dnešné raňajky boli na stole.

2-3
porcie
5-10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

30 dkg
1 ks
za hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme si cibuľu, najemno nakrájame a speníme na troške oleja. Pridáme za hrsť mrazeného hrášku, osolíme a okoreníme, podusíme do polomäka. Mozočky jemne očistíme (hlavne pozor na kostičky), a pomaly podusíme na spenenej cibuľke s hráškom. Pri miešaní ich jemne vareškou porozdeľujeme. Chvíľu posmažíme, pridáme dve vajíčka a spravíme praženicu. Prípadne dochutíme a raňajky sú hotové. Podávame s čerstvým pečivom alebo chlebom.

Diskusia k receptu

tykadielko
aj moja maminka ich často kupovala a robila nám ich....bola to výborná mňamka :-)
tinca
maminka to často robievala, vtedy boli mozočky dostupnejšie. Veľmi to ľúbim,díky za pripomenutie tohto skvelého jedla.
maladada
ako dieťa som to milovala, ale odkedy už mamina nepracuje v mäsokombináte tak som už nejedla, ale skúsim zohnať:)
tahc81
V dnešnej dobe je už tých mozočkov asi menej :D
dandulka
je to dobré a sýte jedlo, už som to jedla aj vyprážané ako rezeň
rulik
ešte som to nejedol, ale môže to byť dobré, otvorili nejaké nové mäsiarstvá popýtam sa
liama
Je to chutne jedlo, poznam z detstva, ale dnes uz by som si to nedovolila jest... straaasne vela cholesterolu:(((
kucharka100
@Elekra ano mozočky sme milovali hlavne na zabíjačkách, Bolo to prvé jedlo, ktoré sa podávalo pri práci....@liama cholesterol je hlavne vo vajíčkach, ak ich konzumujeme väčšie množstvo. Inak v pohodičke.
hubata
Voľakedy vyprážané som robievala aj ja a bolo to výborné!

Takto s vajíčkom by to mali fasovať v parlamentnom bufete naši politici hneď zrána......
(to majú za to že mozočky už nie sú dostupné pre všetkých!)
hviezdickaz
fuha,toto si pamatam zo zabijaciek,ako sa vzdy vsetci na to vrhli a zrejme im to aj chutilo :) ... samozrejme,robievalo sa to bez toho hrasku ... ja by som sa na toto veru neodvazila...