Rakvičky s becherovkovým krémom
Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 4. mája 2010
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 4. mája 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žĺtky, vajce, kakao a práškový cukor šľaháme metličkami na najvyššom stupni asi 2 minúty. Do múky zamiešame sódu a zmiešame s vyšľahanými vajíčkami. Plníme do dobre maslom vymastených formičiek, Formičky naplníme iba do štvrtiny.
- 2
Dáme piecť do vyhriatej rúry 60 minút na 80 stupňov. Hotové necháme vychladnúť a vyklopíme. Mascarpone zmiešame s cukrom a becherovkou. Hotový krém nastriekame na rakvičky a posypeme strúhanou čokoládou.
- 3
NÁŠ TIP: Ak chceme originálne rakvičky, vynecháme kakao. Rakvičky by mali byť vnútri duté.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(A úplne najlepšie je, že sa v Čechách kupujú hotové a potom sa fantázii medze nekladú pri vymýšľaní krémov a ozdôbok...)