Rakvičky s becherovkovým krémom

Miloš Miklánek
šéfkuchár hotela Alexandra v Púchove, 4. mája 2010
Rakvičky s becherovkovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
150 g
1,5 PL
1/4 KL
50 g
4 cl
250 g
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky, vajce, kakao a práškový cukor šľaháme metličkami na najvyššom stupni asi 2 minúty. Do múky zamiešame sódu a zmiešame s vyšľahanými vajíčkami. Plníme do dobre maslom vymastených formičiek, Formičky naplníme iba do štvrtiny.

  2. 2

    Dáme piecť do vyhriatej rúry 60 minút na 80 stupňov. Hotové necháme vychladnúť a vyklopíme. Mascarpone zmiešame s cukrom a becherovkou. Hotový krém nastriekame na rakvičky a posypeme strúhanou čokoládou.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Ak chceme originálne rakvičky, vynecháme kakao. Rakvičky by mali byť vnútri duté.

Diskusia k receptu

vcelka
Mňam, mňam, mňam,... hneď si iem zohnať Becherovku...
marlen
najhoršie je pripraviť formičky, ktovie, či sa to nedá robiť aj v tých silikónových, ktoré netreba mazať. už ma napadli tie mafínové. mama do rakvičiek vyvŕtala dierku a šľahačku nastriekala dnu. je to môj najobľúbenejší koláčik....
vcelka
Páči sa mi výber receptu. Rakvičky sú naozaj tak typicky české, že ich do slovenčiny vôbec neprekladáme. Tiež im vravíme rakvičky a nie truhličky... :-)
(A úplne najlepšie je, že sa v Čechách kupujú hotové a potom sa fantázii medze nekladú pri vymýšľaní krémov a ozdôbok...)
marlen
včelka, ale nie sú dobré, nemajú žiadnu chuť...dostať ich aj tu....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia