Rakvičky s becherovkovým krémom

Autor receptu: redakcia

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Žĺtky, vajce, kakao a práškový cukor šľaháme metličkami na najvyššom stupni asi 2 minúty. Do múky zamiešame sódu a zmiešame s vyšľahanými vajíčkami. Plníme do dobre maslom vymastených formičiek, Formičky naplníme iba do štvrtiny.
  2. Dáme piecť do vyhriatej rúry 60 minút na 80 stupňov. Hotové necháme vychladnúť a vyklopíme. Mascarpone zmiešame s cukrom a becherovkou. Hotový krém nastriekame na rakvičky a posypeme strúhanou čokoládou.
  3. NÁŠ TIP: Ak chceme originálne rakvičky, vynecháme kakao. Rakvičky by mali byť vnútri duté.