Rakúska čokoládová torta
Autor receptu: tedko
Recept dostala moja dcéra od sesternice,hneď ho vyskúšala a to je papaníčko.
30 minút príprava |
30-35 minút na 170 °C |
Postup
- V kovovej nádobe rozpustíme na kocky nalámanú čokoládu a maslo,občas premiešame.
Keď je hmota hladká,odstavíme.Rúru si vyhrejeme na 170°C,tortovú formu vymastíme
maslom.Elektrickým šľahačom vyšľaháme sneh z bielkov so 60g práškového cukru.
- V mise vyšľaháme žĺtky a zvyšnú časť cukru,šľaháme 5 min.,kým žĺtky nemajú bledú
citrónovú farbu.Pridáme roztopenú čokoládu s maslom a ďalej šľaháme.Potom pridáme
múku s práškom do pečiva a ďalej šľaháme,občas stierame zmes zo stien nádoby.Do
čokoládovej zmesi jemne vmiešame sneh z bielkov.Zmes pridávame po tretinách.
- Vylejeme do formy a rovnomerne rozotrieme.Pečieme 30-35 minút.Pri pečení sa koláč
nadvihne a popraská.Torta je upečená keď sa nám zdá že zvedla a keď ihlica ostáva po
vytiahnutí čistá.Cesto necháme na mriežke vychladnúť/znovu trocha spadne a povrch
ešte viac popraská/.Tortu posypeme práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou.