Rakúska čokoládová torta

Autor receptu: tedko

Recept dostala moja dcéra od sesternice,hneď ho vyskúšala a to je papaníčko.

30 minút
príprava
30-35 minút
na 170 °C

Postup

  1. V kovovej nádobe rozpustíme na kocky nalámanú čokoládu a maslo,občas premiešame. Keď je hmota hladká,odstavíme.Rúru si vyhrejeme na 170°C,tortovú formu vymastíme maslom.Elektrickým šľahačom vyšľaháme sneh z bielkov so 60g práškového cukru.
  2. V mise vyšľaháme žĺtky a zvyšnú časť cukru,šľaháme 5 min.,kým žĺtky nemajú bledú citrónovú farbu.Pridáme roztopenú čokoládu s maslom a ďalej šľaháme.Potom pridáme múku s práškom do pečiva a ďalej šľaháme,občas stierame zmes zo stien nádoby.Do čokoládovej zmesi jemne vmiešame sneh z bielkov.Zmes pridávame po tretinách.
  3. Vylejeme do formy a rovnomerne rozotrieme.Pečieme 30-35 minút.Pri pečení sa koláč nadvihne a popraská.Torta je upečená keď sa nám zdá že zvedla a keď ihlica ostáva po vytiahnutí čistá.Cesto necháme na mriežke vychladnúť/znovu trocha spadne a povrch ešte viac popraská/.Tortu posypeme práškovým cukrom a ozdobíme šľahačkou.