Rajský chlebíček

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Postup

  1. Čokoládu a maslo rozpustíme a premiešame vo vodnom kúpeli na hladkú tmavú hmotu. V mise dôkladne metličkou vyšľaháme vajcia s cukrom. Všetko spojíme dohromady a rozmiešame na hladkú riedku zmes. Nakoniec jemne vmiešame múku a mleté mandle alebo orechy.
  2. Hmotu nalejeme do chlebíčkovej formy vopred vymastenej maslom a vysypanej hrubou múkou. Pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia asi 45 minút. Po upečení necháme chlebíček vychladnúť a pripravíme si polevu.
  3. Vo vodnom kúpeli rozpustíme stužený tuk a čokoládu. Premiešame na hladkú zmes. Polevou potom pokryjeme celý chlebíček. Vrch môžeme ozdobiť celými mandľami. Podávame nakrájané na tenké plátky a prípadne dozdobené šľahačkou.