Rajčinový šalát s údeným tuniakom

Autor receptu: brituska

Výborný šalátik, ktorý moje deti zbožňujú

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Červenú cibuľu a žltú papriku nasekáme na celkom maličké kocôčky a poriadne zmiešane s polovinou olivového oleja a balzamica. Vytvoríme chutnú zmes. Do stredu väčšieho taniera uložíme do kruhu čerstvé pekne nakrájané rajčiny na mesiačiky a troška potrieme pripravenou zmesou. Tenké plátky údeného tuniaka nakrájame na menšie rezance a rozložíme po povrchu. Dáme na to zbytok zmesi a posypeme čerstvou nasekanou jarnou cibuľkou. Na vrch dáme opäť rajčiny, ale nakrájané na kolieska, posypeme trochou cibuľky, polejeme zbytkom olivového oleja a okolo nalejeme zbytok balzamica. Z ricotty spravíme pomocou dvoch lyžíc halušku a položíme na šalát.
  2. Podávame s čerstvým pečivom ako predjedlo, alebo len ľahkú večeru. Dobrú chuť !