Racio vianočné trubičky (fotorecept)

Autor receptu: martamm

Každý rok upečiem niekoľko tisíc kusov vianočných oplátok, obyčajných, aj trubičiek keďže sama preferujem skôr racio výživu, upravila som si recept na trubičky, aby som si aj ja mohla dopriať niekoľko kúskov tejto sladkej dobroty, bez ktorej si neviem Vianoce predstaviť.

Suroviny

Postup

  1. Ovsenné vločky rozmixujem na múčku, používam na to mixér na smootie. Z uvedených surovín pomocou mixéra pripravím cesto, podobné ako na palacinky. Nechám aspom hodinu odpočinúť. Pozor, vločky spôsobia po odstátí zhustutie cesta, v tom prípade bude potrebné pridať vodu. Čo sa týka korenín, použite akékoľvek podľa svojej chuti, ja som dnes cesto rozdelila na dve časti, do jednej som dala perníkové korenie, do druhej rozmixovaný fenikel a aníz. V recepte uvádzam škoricu, ktorú používam najčastejšie. Do trubičiek pridávam niekedy orechy, ceý mak, kokos, kakao, jednoducho čokoľvek
  2. Nebudem popisovať technológiu pečenia oplátok, pridám len foto, ako používam paličku na krútenie ruličiek, ktorá je pre mňa neoceniteľným pomocníkom. Takto napichnem paličku na kraj oplátky.
  3. Potom zakrútim, používam pri tom bielu rukavicu.
  4. Nakoniec ruličku jednoducho z paličky stiahnem, na fotke je len čiastočne vysunutá rulička.
  5. Pridávam foto paličky pre zujímavosť. Pre info ešte rozmery paličky: Celková dĺžka: 23,5 cm Dĺžka výrezu: 16,0 cm Hrúbka výrezu: 1,5 - 2 mm Hrúbka paličky: 1,5 cm