Quingurzotto (fotorecept)
Autor receptu: dididy
Názov zaujímaví chuť ešte zaujímavejšia :)
Rada sa hrám so zdravými potravinami a toto je jeden z výsledkov.
2 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé si uvaríme quinou a bulgur. Na jeden diel zmesi, jeden a pol dielu vody. Varím v osolenej vode na najmenšom plyne kým sa nevyparí, a zakryté nechám oddychovať min. 20 minút
- Na olivovom oleji chvíľu povaríme posolenú zeleninu so šampiónmi podliate vodou.
Keď sa voda vyparí, pridáme uvarenú zmes a ešte trochu pripečieme.
- A už len servírujeme.
Quinoa zostane trochu chrumkavá bulgur mäkký a zelenina by tiež mala byť chrumkavá pretože ju nevarím dlho aby si zachovala sviežosť a chuť.
Dá sa urobiť aj na "indický alebo čínsky" spôsob = postup ten istý iba že použijete čínsku zeleninovú zmes, klíčky, bambusové výhonky, kari pastu alebo kurkumu, a olej použijete kokosoví.
Brú chuť!