Quingurzotto (fotorecept)

Autor receptu: dididy

Názov zaujímaví chuť ešte zaujímavejšia :) Rada sa hrám so zdravými potravinami a toto je jeden z výsledkov.

2
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si uvaríme quinou a bulgur. Na jeden diel zmesi, jeden a pol dielu vody. Varím v osolenej vode na najmenšom plyne kým sa nevyparí, a zakryté nechám oddychovať min. 20 minút
  2. Na olivovom oleji chvíľu povaríme posolenú zeleninu so šampiónmi podliate vodou. Keď sa voda vyparí, pridáme uvarenú zmes a ešte trochu pripečieme.
  3. A už len servírujeme. Quinoa zostane trochu chrumkavá bulgur mäkký a zelenina by tiež mala byť chrumkavá pretože ju nevarím dlho aby si zachovala sviežosť a chuť. Dá sa urobiť aj na "indický alebo čínsky" spôsob = postup ten istý iba že použijete čínsku zeleninovú zmes, klíčky, bambusové výhonky, kari pastu alebo kurkumu, a olej použijete kokosoví. Brú chuť!