Foto: ancicka
Výborné šťavnaté punčáky.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
8 ks |
|
10 PL |
|
12 PL |
|
1 ks |
|
1 ks - 7 dl |
|
podľa potreby |
|
125 g |
|
2 dl |
|
250 g alebo hera |
|
250 g |
|
1 ks |
|
podľa chutí alebo um |
|
na postruhanie |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme si bielky,pridáme pr.cukor a vyšľaháme do tuhá.Potom pridáme žltky,zašľaháme a nakoniec múku s kypriacim práškom.Zľahka premiešame.
-
2
Vylejeme na 2 hlboké plechy,ktoré vystrieme papierom a upečieme.
-
3
Ked piškota vychladne,jednú pomrvíme,
-
4
Kompot aj so šťavou rozmuxujeme a vlejeme na poškotu.Pridáme rum a premiešame.
-
5
Druhú piškotu pokvapkame rumom a potrieme lekvárom.
-
6
Na plnku si dáme zovrieť mlieko a kokos zaparíme.Necháme vychladúť.
-
7
Maslo si vyšľaháme s pr.cukrom a zmiešame s vychladeným kokosom.Dobré premiešame.
-
8
Na piškotový plat natrieme najsamprv punčovinu a na to kokosovú plnku.
-
9
Na vrch postrúhame čokoládu.Odložíme do chladničky stuhnúť.Potom pokrájame úhľadné rezy.
-
10
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu