Foto: patrick
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
4 |
|
6 lyžíc |
|
200 g |
|
200 g |
|
1/2 |
|
Punčový sirup: | |
400 ml |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
|
|
1/2 ks |
|
cukrová poleva: | |
250 g |
|
1 lyžica vriaca |
|
1-2 lyžice |
|
štipka |
|
Čokoládový Ganache: | |
100 ml |
|
100 g min. 70% kakaa |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a po lyžiciach zašľaháme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka už len ručne pridáme tuhý sneh z bielkov.
- 2
Plech vystelieme papierom na pečenie a takto si pripravíme 3 korpusy, pričom jeden ofarbíme červeným farbivom. Pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
- 3
Vychladnutý spodný korpus natrieme vrstvou džemu a položíme naň ofarbený korpus ktorý celý polejeme punčovým sirupom, potrieme džemom a priložíme posledným korpusom.
- 4
Na ten potom rozotrieme cukrovú polevu a necháme zaschnúť. Môžeme ešte ozdobiť čokoládovým Ganachom, ktorý pripravíme tak že smotanu privedieme k varu, stiahneme z ohňa, pridáme čokoládu a miešame kým sa nevytvorí poleva.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu