Foto: ena206
Moje obľúbené rezy. Keď som ich robila prvýkrát, len som tak skúšala či je to také ťažké ako všetci hovoria. No bol to naozaj jednoduchý Zobraziť celý popisMoje obľúbené rezy. Keď som ich robila prvýkrát, len som tak skúšala či je to také ťažké ako všetci hovoria. No bol to naozaj jednoduchý a výborný recept. Už som si ho trošku upravila podľa seba, aby bol možno ešte trošku lepším. Aspoň moje okolie si ho veľmi chváli, tak sa chcem oň podeliť. Dúfam že budete spokojní a radím určite skúste. ☺
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
120 g |
|
120 g |
|
1/3 bal. |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Rumový rozvar: | |
400 ml |
|
200 g |
|
1 dl |
|
Poleva: | |
400 g |
|
8 PL horúca |
|
|
|
Iné: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Príprava cesta: Vajcia vyšľaháme spolu s kryštáľovým cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, pridáme lyžicu vody a lyžicu oleja. Ja pridávam do každého aj punčovú arómu. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Pečieme pri teplote 180°C a 15 - 20 minút. Takto upečieme všetky 3 cestá. Do posledného cesta (tretieho) pridajte červené farbivo pre vzhľad.
- 2
Príprava rozvaru: 400ml vody + 200 g kryštálového cukru rozvaríme v hrnci na sporáku, do vyhladnutého pridáme cca 1dl rumu (ja viem dať aj trošku viac) a pridám aj trošku rumovej a punčovej arómy.
- 3
Príprava polevy: Preosiaty práškový cukor vymiešame s 8 lyžicami horúcej vody a pridáme trošku potravinárskeho ružového farbiva. Záleží akú farbu polevy chcete či tmavú alebo bledú. To už je na vás :) Viem ešte pridať aj punčovú arómu.
- 4
Finalizácia: Po upečení cesto obrátime, stiahneme papier popolievame a potrieme džemom. Najlepšie marhuľovým. Priložíme druhý plát cesta (ten rúžový). Rovnomerne popolievame rumovým rozvarom všetky 3 pláty. Tiež natrieme džemom. Priložíme tretí plát a popolievame. Všetky pláty položené na seba preložíme plechom na pečenie a zaťažíme napríklad tromi krabicami mlieka. Po 3 hodinách zákusok polejeme polevou. po stuhnutí polevi môžete kraje ktoré sú menej naštavené a škaredé obrezať. Držím vám palce a dúfam že si pochutíte.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
K redakcii: aký zmysel má na web stránku naprogramovať do rozpisu checkboxy, keď vyznačenie jednej, či viacerých položiek nevedie k ďalšiemu počítačovmu spracovaniu?!
Ďakujem veľmi pekne :)
Fú tak toľko jedu z komentu som na vareche dávno nečítala, no asi som tu ešte krátko, lebo ľudia sú ľudia ako hovorí. :) Pripomenuli ste mi Ježišove slová, keď povedal, že človeka nepoškvrňuje to, čo do neho vchádza (v Biblii sa píše, že tým vyhlásil všetky pokrmy za čisté), ale to, čo z neho vychádza - slová, ktoré bodajú ako ostrý meč, a tie vychádzajú zo srdca. Tak mi je ľúto, že svoj jazyk nepoužívate na povzbudzovanie, ale na kritiku a šírenie nevôle. Dúfam, že nie ste stále takáto / takýto a že Vás to mrzí. Mňa to zamrzelo aj za autorku receptu, hoci ju nepoznám.
Ja som si tento recep klikla, lebo na obrázku vyzeral najkrajšie z ponúknutých a už sa teším, ako ho vyskúšam :))
Ty čo sa tu prosím ťa rozčuľuješ, nikto ti nekaze aby si si ten koláč upiekla. Veď si uvar ovocie načo narazas na ľudí čo pridajú recept ktorý im chutí? To nepochopím . Veď si upec sama s ovocím a pridaj recept ale nerozčuľuj sa tu nad ostatnými! Recept vyzerá super určite vyskúšam!!<3
Je to na jeden plát :-) hneď v prvom odstavci, autor píše, takto upečieme všetky tri pláty cesta. Dobry recept:-)
Dakujem pekne.
Dobrý deň, môžem poprosiť veľkosť plechu, ďakujem
Plech 35x26, až teraz som našla dotaz, keď idem robiť puncaky ?
Punčáky máte krásné,tak doufám že i mně se podaří.
Udávaná veľkosť plechu je 35x26cm,čo je 910cm2,takže na tortovú formu s priemerom 24cm,čo je 452cm2, vydeľte spotrebu dvomi.Vzorec π × r².☺
Láska, nie každý sa bojí cukru, nie každý si dáva koláče každý deň, dať si toto raz za čas je absolútne okay.