Punčové rezy z 3 plátov

Autor receptu: ena206

Moje obľúbené rezy. Keď som ich robila prvýkrát, len som tak skúšala či je to také ťažké ako všetci hovoria. No bol to naozaj jednoduchý a výborný recept. Už som si ho trošku upravila podľa seba, aby bol možno ešte trošku lepším. Aspoň moje okolie si ho veľmi chváli, tak sa chcem oň podeliť. Dúfam že budete spokojní a radím určite skúste. ☺

40
porcií
90 minút
príprava
15 - 20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Príprava cesta: Vajcia vyšľaháme spolu s kryštáľovým cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, pridáme lyžicu vody a lyžicu oleja. Ja pridávam do každého aj punčovú arómu. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Pečieme pri teplote 180°C a 15 - 20 minút. Takto upečieme všetky 3 cestá. Do posledného cesta (tretieho) pridajte červené farbivo pre vzhľad.
  2. Príprava rozvaru: 400ml vody + 200 g kryštálového cukru rozvaríme v hrnci na sporáku, do vyhladnutého pridáme cca 1dl rumu (ja viem dať aj trošku viac) a pridám aj trošku rumovej a punčovej arómy.
  3. Príprava polevy: Preosiaty práškový cukor vymiešame s 8 lyžicami horúcej vody a pridáme trošku potravinárskeho ružového farbiva. Záleží akú farbu polevy chcete či tmavú alebo bledú. To už je na vás :) Viem ešte pridať aj punčovú arómu.
  4. Finalizácia:  Po upečení cesto obrátime, stiahneme papier popolievame a potrieme džemom. Najlepšie marhuľovým. Priložíme druhý plát cesta (ten rúžový). Rovnomerne popolievame rumovým rozvarom všetky 3 pláty. Tiež natrieme džemom. Priložíme tretí plát a popolievame. Všetky pláty položené na seba preložíme plechom na pečenie a  zaťažíme napríklad tromi krabicami mlieka. Po 3 hodinách zákusok polejeme polevou. po stuhnutí polevi môžete kraje ktoré sú menej naštavené a škaredé obrezať. Držím vám palce a dúfam že si pochutíte.