Foto: ailuj82
Viem, že ich je tu už viac, ale na pripomenutie.... Sú rýchle a jednoduché...
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
5 bielkov a 5 PL cukru vyšľaháme.
-
2
Pridáme 5 žĺtkov - zašľaháme
-
3
5 Pl múky a 1 KL PDP - zamiešame.
-
5
cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 220°C - 7 minút
-
6
Rovnako si pripravíme aj druhú piškótu, ale do polovice cesta pridáme ružovú potravinársku farbu.
-
7
striedavo nalejeme cestá na plech vystlaný papierom a upečieme.
-
8
Z upečených piškót opatrne strhneme papier, položíme ich na seba a nožom rozrežeme na polovicu. Vzniknú nám 4 pláty
-
9
Jeden plát - bez ružovej farby- potrieme tenko marhuľovým lekvárom a prikryjeme ružovým.
-
10
150 ml vody a 5 PL cukru necháme zovrieť a do mierne vychladnutého sirupu pridáme punčovú esenciu.
-
11
Ružový plát polejeme 1/2 sirupu, druhú ružovú piškótu potrieme lekvárom a "pricapíme" na tú poliatu piškótu.
-
12
Ružový plát polejeme zvyšným sirupom, bielu /poslednú/ piškótu potrieme lekvárom a "pricapíme" na poliatu.
-
13
Pritlačíme piškóty na seba, znovu prekrojíme po dĺžke na 2 pásy a potrieme lekvárom zvrchu aj boky.
-
14
Nad parou si rozpustíme palmarín, pridáme práš. cukor, bielok a ružovú farbu. Za stáleho miešania necháme nad parou asi 5 min.
-
15
Polevou ozdobíme zákusok, aj boky a necháme stuhnúť.
Diskusia k receptu