Punčové rezy (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Viem, že ich je tu už viac, ale na pripomenutie.... Sú rýchle a jednoduché...

70 minút
príprava
7 minút
na 220 °C

Postup

  1. 5 bielkov a 5 PL cukru vyšľaháme.
  2. Pridáme 5 žĺtkov - zašľaháme
  3. 5 Pl múky a 1 KL PDP - zamiešame.
  4. cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 220°C - 7 minút
  5. Rovnako si pripravíme aj druhú piškótu, ale do polovice cesta pridáme ružovú potravinársku farbu.
  6. striedavo nalejeme cestá na plech vystlaný papierom a upečieme.
  7. Z upečených piškót opatrne strhneme papier, položíme ich na seba a nožom rozrežeme na polovicu. Vzniknú nám 4 pláty
  8. Jeden plát - bez ružovej farby- potrieme tenko marhuľovým lekvárom a prikryjeme ružovým.
  9. 150 ml vody a 5 PL cukru necháme zovrieť a do mierne vychladnutého sirupu pridáme punčovú esenciu.
  10. Ružový plát polejeme 1/2 sirupu, druhú ružovú piškótu potrieme lekvárom a "pricapíme" na tú poliatu piškótu.
  11. Ružový plát polejeme zvyšným sirupom, bielu /poslednú/ piškótu potrieme lekvárom a "pricapíme" na poliatu.
  12. Pritlačíme piškóty na seba, znovu prekrojíme po dĺžke na 2 pásy a potrieme lekvárom zvrchu aj boky.
  13. Nad parou si rozpustíme palmarín, pridáme práš. cukor, bielok a ružovú farbu. Za stáleho miešania necháme nad parou asi 5 min.
  14. Polevou ozdobíme zákusok, aj boky a necháme stuhnúť.