jedny z našich najobľúbenejších vianočných :)
Suroviny
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 5 PL |
|
| 1/2 bal. kypriaci |
|
| Punčová hmota: | |
| 4 dl |
|
| 50 g |
|
| 100 g (hrozienka) |
|
| 200 g mleté |
|
| 300 g |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL (alebo marhuľový) |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do bledej peny. Pridáme múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh z bielkov. Na pomúčenom hlbokom plechu upečieme piškótu (150-160 stupňov, podľa rúry) (Na fotke je piškóta zo 4 vajec, lebo máme radi nižšie koláče)
- 2
Punčová hmota: Do vriaceho mlieka zavaríme mleté orechy, cukor, kakao, kandované ovocie (nemusí byť vôbec), 1 PL džemu. Do odstavenej horúcej hmoty vmiešame mleté piškóty a podľa chuti (r)um alebo rumovú príchuť (príp. nejakú silnú ovocnú šťavu alebo sirup).
- 3
Vychladnutú piškótu vyklopíme z plechu, natrieme zvyšnou 1 PL džemu a nanesieme punčovú hmotu. Dáme poriadne vychladiť. Tenkým mokrým nožom krájame na štvorce (cca 5x5cm) a každý namáčame (oblejeme) čokoládovou polevou. Môžeme ozdobiť orechami, cukríkami, bielou polevou... Skladujeme prikryté a v chlade, keďže v plnke je mlieko.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









klasický hlboký plech, cca 28x38cm, nemám ho práve poruke