Punčová torta

gacy - fotkagacy, 28. marca 2013
Punčová torta
Foto: gacy

Naozaj chutí ako pravý punčák :) mňam mňam. POZOR: Polievkové lyžice=PL dávajte extra kopcom :)

60 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Suroviny na 1 korpus (robíme 2):
10 ks
10 PL
10 PL
10 PL
1 balíček
Punčový sirup:
0,8 l
400 g
1 fľaštička
 (červené)
Poleva:
1 ks
300 g (podľa potreby)
1 PL
 (červené)
Ešte potrebujeme:




Postup

  1. 1

    Ingrediencie máme na 1 korpus. Budeme ho robiť 2-krát. (napíšem postup na jeden) Oddelíme si vajíčka. Žĺtka vymiešame s cukrom. Múku si v inej nádobe vymiešame s práškom do pečiva.Do misky dáme žĺtka s cukrom, pridáme postupne horúcu vodu a múku zmiešanú s múku s PDP. Vyšľaháme si bielka a jemne pridáme k cestu. POZOR: NEMAJTE CESTO MOC RIEDKE, PL MÚKY DÁVAJTE EXTRA VEĽKÉ.

  2. 2

    Dno tortovej formy(26 cm) vyložíme papierom, boky nie. Vlejeme cesto a dáme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri 180°C cca 45-60 min. Asi po 10-15 min. pečenia prikryjeme cesto alobalom (aby sa nám upiekol aj stred). Cesto Riadne narastie :D

  3. 3

    Keď je korpus hotový, obrežte okraje formy a dajte cesto na plech. Znova si pripravíme také isté cesto a znova upečieme. Máme 2 veľké korpusy :D

  4. 4

    Jeden korpus rozrežeme na 2 čati (dáme ho na polovicu). Máme teda jeden veľký korpus a 2 polovičné.

  5. 5

    Punčový sirup: Uvaríme vodu s cukrom a potravinárskym farbivom (na riadne sýtu farbu). Keď voda s cukrom začne vrieť odstavíme ju a pridáme punčovú arómu. Sirup je hotový.

  6. 6

    Do tortovej formy vložíme korpus č.1 (polovičný) a natrieme ho džemom. Na ten položíme korpus č.2 (ten najväčší, ktorý sme nerozrezávali). Doň nožíkom vyrežeme kosoštvorce a nalejeme naň všetok punčový sirup. Potom si posledný korpus č.3 (polovičný) natrieme džemom a preklopíme na ostatné korpusy.

  7. 7

    Tortu zakryjeme papierom na pečenie a položíme na ňu tácku, na tácku hrniec naplnený vodou ,takto tortu zaťažíme na 6 hodín minimálne.

  8. 8

    Poleva: Pripravíme si ju zo šťavy z jedného veľkého citróna, oleja a cukru a trochou potravinárskej farby. Treba poriadne vymiešať, poleva má byť hustá, natieratelná. Po natretí nechať zatvrdnúť. Olej v poleve spôsobí že sa poleva krásne uhladí sama a je elastická pri reze. Podľa vlastnej fantázie vyzdobiť. (my sme polevu urobili z dvoch citrónov a menej cukru a ozdobili sme teda aj boky)

  9. 9

    Takto vyzerala v reze :) (asi sme malo narezali stredný korpus ale to nevadí bola neskutočne skvelá :)

    Punčová torta  - obrázok 9

Diskusia k receptu

verona0510
No ty si teda šikula - na 16 rokov - no klobúk dole. Tortička je veľmi milá a na reze vyzerá tiež veľmi dobre.
gacy
Dakujem :) mna to vsetko pecenie neskutocne bavi :)
ywett
si veľmi šikovná a obdivujem tie ružičky, mne sa vôbec nedarili (raz som skúšala čokoládové)....máš ich krásne a aj torta sa ti krásne podarila :-)
silvi
Ahoj @gazy , ja som tvoja sesternica po druhom kolene. Asi sa nepoznáme, lebo môj otec ma vždy tajil, spýtaj sa babky, ona bude vedieť kto som. Prosím odpíš mi
gacy
Silvi ahoj a ako vies z sme rodina ved na fotke ma poriadne nie je vidno a Gacy ani ni je moj meno :) a ked uz tak tora babka? Vlastna ci nevlastna ? :) volas sa Silvia?
Inak velmi pekne vam dakujem za chvalu ;) radpt citat
angast
@gazy
silviu nemôžeš poznať, lebo je z diaľkového kolena. Tvoja krsná mama a jej strýko boli nevlastní bratia z tretieho kolena / nemýľ si to s údeným/ a ujo so švagrinou boli príbuzní so silviinou švagrinou
z Veľkej Mače. Preto nevlastná matka je dedko svojho synovca.
lasagna1
Aku velku formu si mala?Ja mam staru po mame a sirup som urobila podla Teba.Dala som len polovicu a torta je cela premocena!!!!!!?????
marika21
Torta je pekne vyzdobená-chutne a jedlo.
Prečítala som si komentáre, mala som čo rozmýšľať nad pokoleniami. Aj som sa pousmiala.
KK5*