Foto: tankaa
Podobný koláč som tu našla,ale dnes som ho piekla tak sa s Vami podelím s mojim receptom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 šálky |
|
1 šálka |
|
1 šálka |
|
1/2 šálky |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
puding: | |
1 ks |
|
1/2 l |
|
15 dkg |
|
1 PL |
|
smotana: | |
750 (3ks) g |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať.
-
2
Do nádoby si dáme vajcia a cukor .
-
3
šlahačom ich vyšlaháme do peny.
-
4
potom po troche pridávame olej.
-
5
potom mlieko
-
6
a nakoniec múku s práškom do pečiva
-
7
všetko vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
-
8
potom si uvaríme puding,dáme si variť mlieko a cukor, ale trochu mlieka si necháme na zašlahanie pudingoveho prášku a kakaa.
-
9
v mlieku si zamiešame puding a kakao dohladka.
-
10
uvaríme si hustý puding.
-
11
ešte horúci puding kladieme na neupečený koláč.
-
12
ak už bude puding na celom plechu potom to dáme piecť na 180 asi na15 min.podla toho ako komu pečie rura,aby to bolo na vrchu zlatohnedé.
-
13
pripravíme si smotanu a van. cukor a spolu zamiešane,ak by chcel niekto sladšie tak si môžete pridať trochu cukru.
-
14
smotanu vylejeme ešte na horúci koláč a rozotrieme.
-
15
potom môžeme koláč posypať škoricou ,alebo ako kto chce a dáme dobre vychladiť do chladničky
A teraz porovnanie výsledku: tvoje cesto je určite lepšie a niečo asi spraví aj ten horúci puding a to, že je pudingu menej, lebo mne doteraz vždy (a to ho pečiem často) puding klesol na dno plechu a potom musím servírovať naozaj opatrne. Ale smotana je určite lepšia podľa môjho receptu, lebo krásne drží, mám ju aj na tri prsty vysoko a ani sa nepohne, vydrží aj tri dni (možno dlhšie, ale tak dlho nevydržal koláč, takže neviem). A nenapísala som, že vrch posýpam čokoládovou ryžou, vyzerá veľmi efektne.
Takže keď budem piecť nabudúce, určite použijem tvoj spôsob prípravy korpusu a môj na prípravu smotany. Už teraz sa teším, aký to bude vynikajúci koláčik. Vďaka za recept.
spravila som ho vcera (so smotanou podla Sovky) a naozaj sa krasne vydaril. Pekne vyzera, dobre sa kraja a je naozaj mnam.
Akurat som prvy krat slahala sackovu slahacku a marne cakala ze sa da vyslahat tak ako klasicka (alebo som robila nieco zle) aj tak nakoniec krasne stuhol v chladnicke.
Mnamka!!!!