Pudingový jablčník (fotorecept)
Autor receptu: betty21
Tento recept som videla v televízii, zapáčil sa mi a chcela som si overiť neobvyklý postup. Trochu som ho pozmenila.
10 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Jablká rozpolíme, vyberieme jadrovníky.
- Jablká nastrúhame, pridáme kryšt. cukor a škoricový cukor, prípadne mletú škoricu.
- Po nastrúhaní jabĺk nám ostane celá šupka. Nafotila som tento postup, pretože sa mi zdá rýchlejšie pripraviť jablká takýmto spôsobom. Samozrejme, kto má robot na strúhanie, jablká najprv zbaví kože.
- Do mlieka dáme pudingové prášky, kryšt. cukor, vanilkový cukor, žĺtky a uvaríme hustý puding, ktorý necháme trochu vychladnúť.
- Z bielok vyšľaháme tuhý sneh,pred vyšľahaním dáme štipku soli, pridáme prášk. cukor, vanilkový cukor a šťavu z 1/2 citróna.
- Do tortovej formy /nevymastenej/ navrstvíme puding, naň naukladáme okrúhle piškóty.
- Na piškóty dáme vyžmýkané, ochutené jablká.
- Na jablká navrstvíme tuhý sneh.
- Rúru vyhrejeme na 170 stup. a pečieme asi 20 min. Treba dávať pozor, aby sneh príliš nezhnedol, ale aby nebol surový.
- Koláčik necháme vychladnúť, aby puding znova stuhol.
- Po vychladnutí nakrájame. Je to svieži koláč, cukru, škorice, príp. citrónovej šťavy si každý pridá podľa chuti. Ja som ho nazvala, že je to roztrasený koláč, lebo sa zle krája a celé je to ako huspenina.
Dobrú chuť.