Pudingový jablčník (fotorecept)

Autor receptu: betty21

Tento recept som videla v televízii, zapáčil sa mi a chcela som si overiť neobvyklý postup. Trochu som ho pozmenila.

10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká rozpolíme, vyberieme jadrovníky.
  2. Jablká nastrúhame, pridáme kryšt. cukor a škoricový cukor, prípadne mletú škoricu.
  3. Po nastrúhaní jabĺk nám ostane celá šupka. Nafotila som tento postup, pretože sa mi zdá rýchlejšie pripraviť jablká takýmto spôsobom. Samozrejme, kto má robot na strúhanie, jablká najprv zbaví kože.
  4. Do mlieka dáme pudingové prášky, kryšt. cukor, vanilkový cukor, žĺtky a uvaríme hustý puding, ktorý necháme trochu vychladnúť.
  5. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh,pred vyšľahaním dáme štipku soli, pridáme prášk. cukor, vanilkový cukor a šťavu z 1/2 citróna.
  6. Do tortovej formy /nevymastenej/ navrstvíme puding, naň naukladáme okrúhle piškóty.
  7. Na piškóty dáme vyžmýkané, ochutené jablká.
  8. Na jablká navrstvíme tuhý sneh.
  9. Rúru vyhrejeme na 170 stup. a pečieme asi 20 min. Treba dávať pozor, aby sneh príliš nezhnedol, ale aby nebol surový.
  10. Koláčik necháme vychladnúť, aby puding znova stuhol.
  11. Po vychladnutí nakrájame. Je to svieži koláč, cukru, škorice, príp. citrónovej šťavy si každý pridá podľa chuti. Ja som ho nazvala, že je to roztrasený koláč, lebo sa zle krája a celé je to ako huspenina. Dobrú chuť.