Pudingovo-tvarohový dezert s čokoládou bez mlieka

dada777 - fotkadada777, 9. júla 2013
Pudingovo-tvarohový dezert s čokoládou bez mlieka
Foto: dada777

Počas horúcich letných dní, v čase dozrievajúceho ovocia sa určite bude hodiť tento dezert, ktorý poteší naše chuťové poháriky pri bezmliečnej diéte. Je vhodný Zobraziť celý popisPočas horúcich letných dní, v čase dozrievajúceho ovocia sa určite bude hodiť tento dezert, ktorý poteší naše chuťové poháriky pri bezmliečnej diéte. Je vhodný aj pre vegetariánov a vegánov a je možné ho pripraviť aj z kravského mlieka.

3
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Puding:
2 ks
1 ks
1 PL
3 PL
500 ml
Liata čokoláda:
1,5 ks
50 g
300 ml
podľa chuti
1 PL
Tvarohovo-čerešňový krém:
asi 4 PL
asi 10 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Príprava vanilkového pudingu:
    Do hrnca si pripravíme všetky suroviny a za stáleho miešania varíme hustý puding. Misky na puding vypláchneme studenou vodou, naplníme ich horúcim pudingom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Príprava liatej čokolády:
    Do hrnca si pipravíme rastlinné mlieko, Zlatý klas, maslo, kakao a zmes za stáleho miešania privedieme do varu a odstavíme. Potom dobre rozšľaháme tyčovým mixérom a dochutíme cukrom múčka podľa chuti. Ak by liata čokoláda bola veľmi hustá, rozriedieme ju podľa potreby rastlinným mliekom.

  3. 3

    Príprava tvarohovo-čerešňového krému:
    Do nádoby na mixovanie dáme vykôstkované čerešne, pohánkový tvaroh a dobre rozmixujeme tyčovým mixérom. Na záver podľa chuti prisladíme cukrom múčka.

  4. 4

    Keď je puding v miskách vychladnutý, jemne ho vyklopíme z misiek na tanier, na povrchu puding ozdobíme čerešňovým tvarohom a polovičkami čerešní a takto pripravený dezert prelejeme liatou čokoládou podľa chuti a vkusu. Môžeme podávať hneď alebo dáme vychladiť do chladničky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

elixir
Tento dezert musí byť výborný, aj pekne vyzerá, vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia