Pudingovo-smotanový koláč z nebíčka

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 15. novembra 2011

Prečo taký názov? Recept na tento koláčik som objavila nedávno v starej kuchárke po babičke. Zapísala si ho tam niekedy pred dvoma rokmi a...už Zobraziť celý popisPrečo taký názov? Recept na tento koláčik som objavila nedávno v starej kuchárke po babičke. Zapísala si ho tam niekedy pred dvoma rokmi a...už ho nestihla upiect...Rozhodla som sa že to urobím za ňu. Preto z nebíčka :) Mimochodom, aj tak chutí, ľahký ako obláčik. Určite ho väčšina z váš pozná aj ako "pudingáč".

10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

3
80 g
70 g
1/2 balíčka
60 ml
60 ml vlažná
130 g
puding:
1 bal.
1/2 l
2 PL
na vrch:
2 tégliky
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si piškótové cesto: žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu, olej, preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom. Na záver pomaly primiešame sneh z bielkov.

  2. 2

    Uvaríme čokoládový puding z pol litra mlieka. Plech (použila som 25x35 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a opatrne porozlievame puding "cikcak" po celom povrchu koláča :) Vložíme do vyhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 20 - 25 minút.

  3. 3

    Koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom, ja som pridala aj vanilkový cukor a natrieme na vychladnutý koláč. Husto zasypeme kakaom. A teraz najťažšia časť...čakať 12 hodín kým sa koláčik "uleží" v chladničke :D no ale stojí to za to. Je úžasne ľahučký a šťavnatý. Mňam :)

    Pudingovo-smotanový koláč z nebíčka  - obrázok 3

Diskusia k receptu

mojack
Tento koláčik bol na vareche už x krát. Vždy sa volal inak . Pudingovo - smotanovy .., ale na tom ,že je jednoduchy a dobrý sa nič nemení.
dorisa
@mojack , to človek by musel každý recept preštudovať, aby zistil, že je už na varechu pridaný. Pri 17 tisícoch je to problém a noví varecháči sa nemôžu pamätať. Ja som to aj robila pred časom, že som si išla overiť, či recept, ktorý idem dať na varechu tu nie je, ale už som od toho upustila:) pekný deň všetkým.
nazarboncuk
heej dievčence, veď dobré veci si treba pripomínať nie? :) recept som pridala pre jednu milú varecháčku, ak sa ešte niekomu páči, upecie si ho ;) aj vám všetkým krásny slnečný deň!
mojack
Moj prispevok bol myslený inak ako bol pochopený. Trio rezy,
Pudingovo - smotanovy .., ale na tom ,že je jednoduchy a dobrý sa nič nemení. Hoci je na vareche x krát. :-))
mnamka007
...zdravim vsetkych,som tu nova a este sa tu neviem dobre orientovat.kolac vyzera dobre,rada by som ho skusila upiect,len sa chcem spitat ci sa ten puding na to cesto ma vyliat vychladnuty alebo teply.Dakujem za radu :-)
nazarboncuk
ahoj @mnamka007 v prvom rade vitaj na Vareche :) a s tým pudingom, rooovno za horuca pomaly lyžicou porozlievať a hned s ním do vyhriatej rúry. Vyskúšaj. Budeš sa oblizovať ;))
mnamka007
Dakujem!to bola rychla odpoved :-) a dakujem aj za privitanie!urcite ho vyskusam.tvoj recept bude moj prvy z varechy.Este raz dakujem!!!
sovka62
Žienky, do tej kyslej smotany primiešam ešte dve vyšľahané šľahačkové a dva vanilkové cukry + 2PL práškového. Až potom je to naozaj výborné a hlavne pekne drží tvar. Posýpam čokoládovou ryžou, alebo strúhanou čokoládou, kakao mi pripomína tiramisu, ktoré mi nechutí.
cica2
robievam podobný, je naozaj výborný!
ola111
Veľmi pekný názov si mu dala,ja mám tento koláč veľmi rada:-)))
zuzliak
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam, to si ukladaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
mardo
No som rad že sme v kontakte, máš tu skvele veci!!!
slavnicanka
....no,ja som ho robila až dnes-môžem odporučiť,je rýchly,výborný-skrátka paráda,ale som ho robila s dupľovanej dávky,lebo mám väčšie plechy.Opravujem-z dup.
parisienne
Naozaj je bozsky osviezujuci, u nas padol za obet za jeden den a to sme len dvaja :) Akurat som dala malinovy puding miesto cokoladoveho, ktory moj muz nejak nemusi, je to fakt mnamka :) Vdaka za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia