Prečo taký názov? Recept na tento koláčik som objavila nedávno v starej kuchárke po babičke. Zapísala si ho tam niekedy pred dvoma rokmi a...už Zobraziť celý popisPrečo taký názov? Recept na tento koláčik som objavila nedávno v starej kuchárke po babičke. Zapísala si ho tam niekedy pred dvoma rokmi a...už ho nestihla upiect...Rozhodla som sa že to urobím za ňu. Preto z nebíčka :) Mimochodom, aj tak chutí, ľahký ako obláčik. Určite ho väčšina z váš pozná aj ako "pudingáč".
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 3 |
|
| 80 g |
|
| 70 g |
|
| 1/2 balíčka |
|
| 60 ml |
|
| 60 ml vlažná |
|
| 130 g |
|
| puding: | |
| 1 bal. |
|
| 1/2 l |
|
| 2 PL |
|
| na vrch: | |
| 2 tégliky |
|
| 1-2 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si piškótové cesto: žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vodu, olej, preosiatu múku premiešanú s kypriacim práškom. Na záver pomaly primiešame sneh z bielkov.
- 2
Uvaríme čokoládový puding z pol litra mlieka. Plech (použila som 25x35 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Vylejeme cesto a opatrne porozlievame puding "cikcak" po celom povrchu koláča :) Vložíme do vyhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 20 - 25 minút.
- 3
Koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s práškovým cukrom, ja som pridala aj vanilkový cukor a natrieme na vychladnutý koláč. Husto zasypeme kakaom. A teraz najťažšia časť...čakať 12 hodín kým sa koláčik "uleží" v chladničke :D no ale stojí to za to. Je úžasne ľahučký a šťavnatý. Mňam :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Pudingovo - smotanovy .., ale na tom ,že je jednoduchy a dobrý sa nič nemení. Hoci je na vareche x krát. :-))