Foto: eldina
čokolády nie je nikdy dosť!!..:)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Potrebujeme: /na obrázku mám vanilkovú esenciu, radšej používam ju, namiesto vanilkového cukru...a cukor, či do pudingu alebo cesta, si prispôsobte svojim chúťkam/..:)....a ešte-majte radšej 1 kg múky, závisí, že koľko Vám bude maslové cesto "piť"-aby ste mali dosť..
-
2
zmäknuté maslo zmiešať s cukrom, vajcami, mliekom, vanilkovým cukrom, potom pridať PDP a múku...zamiesiť hladké cesto..rozdeliť a zabaliť do dvoch vreciek, jedno dať do chladničky, aspoň na pol hodinu a druhé do mrazničky...
-
3
kým sa cesto chladí-uvariť puding-z 1 L mlieka , cukru a 4 pudingov...ked puding zovrie a má dostatočnú hustotu,stiahnuť z plameňa pridať do horúceho-100 g masla a nalámanú horkú čokoládu...dobre premiešať, aby sa všetko dokonale spojilo..
-
4
plech /ja som mala najväčší, ale môžte menší, vtedy stačí polovičná dávka cesta a krém bude vyšší/ vymastiť a vysypať múkou...z cesta z chladničky vyvaľkať plát a položiť na plech /môžte aj "látať"-ja som taktiež/..:)
-
5
potom pridať puding
-
6
a na naň nastrúhať cesto, ktoré bolo v mrazničke...
-
7
piecť na 180 °C cca 30 minút..../kým povrch nezhnedne/..s koláčom nie je veľa práce, akurát sa čaká na cesto v chladničke a mrazničke a kým sa pečie..uvariť puding-chvíľa, vaľkanie cesta-chvíľa, strúhanie-tiež chvíľa...:)
Diskusia k receptu