Pudingovo-čokoládový koláč (fotorecept)

Autor receptu: eldina

čokolády nie je nikdy dosť!!..:)

70 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Potrebujeme: /na obrázku mám vanilkovú esenciu, radšej používam ju, namiesto vanilkového cukru...a cukor, či do pudingu alebo cesta, si prispôsobte svojim chúťkam/..:)....a ešte-majte radšej 1 kg múky, závisí, že koľko Vám bude maslové cesto "piť"-aby ste mali dosť..
  2. zmäknuté maslo zmiešať s cukrom, vajcami, mliekom, vanilkovým cukrom, potom pridať PDP a múku...zamiesiť hladké cesto..rozdeliť a zabaliť do dvoch vreciek, jedno dať do chladničky, aspoň na pol hodinu a druhé do mrazničky...
  3. kým sa cesto chladí-uvariť puding-z 1 L mlieka , cukru a 4 pudingov...ked puding zovrie a má dostatočnú hustotu,stiahnuť z plameňa pridať do horúceho-100 g masla a nalámanú horkú čokoládu...dobre premiešať, aby sa všetko dokonale spojilo..
  4. plech /ja som mala najväčší, ale môžte menší, vtedy stačí polovičná dávka cesta a krém bude vyšší/ vymastiť a vysypať múkou...z cesta z chladničky vyvaľkať plát a položiť na plech /môžte aj "látať"-ja som taktiež/..:)
  5. potom pridať puding
  6. a na naň nastrúhať cesto, ktoré bolo v mrazničke...
  7. piecť na 180 °C cca 30 minút..../kým povrch nezhnedne/..s koláčom nie je veľa práce, akurát sa čaká na cesto v chladničke a mrazničke a kým sa pečie..uvariť puding-chvíľa, vaľkanie cesta-chvíľa, strúhanie-tiež chvíľa...:)