Foto: akeber
Svieže pokušenie .
príprava
Postup
-
1
POSTUP : Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme samotné bielka. Žĺtka vyšľaháme s cukrom postupne pridáme olej , vodu , a múku v ktorej je zamiešaný prášok do pečiva . Dobre premiešame .
-
2
Pridáme vyšľahané bielka a vareškou dobre premiešame . Cesto rozdelíme na dve rovnaké polovice ( mne sa to moc nepodarilo , kakaové je vyššie ) a upečieme na plechu ( papier na pečenie ) vo vopred vyhriatej rúre na 170 C .
-
3
Z pudingového prášku , mlieka a cukru uvaríme hustý puding . A hneď po uvarení ho nanesieme na bledé cesto . Na vrch poukladáme nakrájané broskyne ( popritláčame do pudingu ) . Na to položíme tmavé cesto a popolievame ho šťavou z broskyňového kompótu . Použijeme všetku šťavu , cesto nám tak zvláčnie .
-
4
Šľahačku vyšľaháme , želatínu pol. bal. namočime v 5 pol. lyž vody na 4 min , potom nahrejeme aby sa spustila a vlejeme do šľahačky . Mixérom ju zašľaháme a hneď nanesieme na vrch koláča . Ja som použila číru červenú želatínu , šľahačka sa jemne sfarbila do ružova .
-
5
Ponecháme v chladničke aspoň 1 hod . Vrch posypeme ozdobnou ryžou . Koláč som piekla na plechu 38 cm x25 cm .
-
6
DOBRÚ CHUŤ !
Si šikulka :-)