Pudingová žemľovka

Autor receptu: tinka23031979

Je to fantastický recept na fantastickú žemľovku...

15 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Ako prvé si uvaríme vanilkový puding z 0,5 l mlieka a 3 lyžice cukru. Nastrúhame si jablká a pripravíme si tvaroh, ktorý zmiešame s jedným vajíčkom, vanilkovým cukrom a lyžicou cukru.
  2. Vianočku si pokrájame, ako keď ju ideme jesť a vložíme do väčšej nádoby vedľa seba ( napr. pekáč ). Do zvyšného mlieka pridáme jedno vajce , 1 lyžicu cukru a rozmiešame. Zalejeme tým vianočku. Zapekaciu misu si vytreme maslom.
  3. Do misy naukladáme prvú polovicu namočenej vianočky, na to pridáme postrúhané jablká, polejeme uvareným pudingom a na puding opatrne dávame lyžicou pripravený tvaroh. Nakoniec príde druhá polovica vianočky.
  4. Žemľovku dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme len pokiaľ povrch žemľovky stmavne resp. zhnedne. Vychladnutú žemľovku polejeme čokoládovou polevou.