Pudingová žemľovka
Autor receptu: tinka23031979
Je to fantastický recept na fantastickú žemľovku...
15 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Ako prvé si uvaríme vanilkový puding z 0,5 l mlieka a 3 lyžice cukru. Nastrúhame si jablká a pripravíme si tvaroh, ktorý zmiešame s jedným vajíčkom, vanilkovým cukrom a lyžicou cukru.
- Vianočku si pokrájame, ako keď ju ideme jesť a vložíme do väčšej nádoby vedľa seba ( napr. pekáč ). Do zvyšného mlieka pridáme jedno vajce , 1 lyžicu cukru a rozmiešame. Zalejeme tým vianočku. Zapekaciu misu si vytreme maslom.
- Do misy naukladáme prvú polovicu namočenej vianočky, na to pridáme postrúhané jablká, polejeme uvareným pudingom a na puding opatrne dávame lyžicou pripravený tvaroh. Nakoniec príde druhá polovica vianočky.
- Žemľovku dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme len pokiaľ povrch žemľovky stmavne resp. zhnedne. Vychladnutú žemľovku polejeme čokoládovou polevou.