Puding z tvarohu a mandlí

elixir - fotkaelixir, 24. marca 2013
Puding z tvarohu a mandlí
Foto: elixir

Konzistenciou, aj chuťou jemná sladkosť.

3
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

70 g
35 g
1 PL (kopcom)
35 g
35 g
2 ks
0,5 bal
Na ozdobu:
 (podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Zo žĺtiek vajíčok, masla, strúhanky, cukru, tvarohu a mandlí si vymiešame cesto.

  2. 2

    Nakoniec pridáme vyšľahané bielka a opatrne premiešame.

  3. 3

    Zmesou naplníme nádoby na puding a dáme variť vo vodnom kúpeli.

  4. 4

    Po uvarení vyklopíme z foriem, polejeme jahodovým topingom a ozdobíme jahodou. Dobrú chuť. :)

  5. 5

    (Nádoby, ktoré som použila mali 7 cm priemer, 7 cm výšku.)

Diskusia k receptu

katkat
velmi zaujimave! urcite stoji za vyskusanie, len si musim formicky kupit :)
mijaita
@elixir jaký je důvod strouhanky? Unika mi! Jestli je zásadní, proč ne drcené piškoty, jemné, sladké? Recept je zajimavy jinak.
elixir
Vďaka za nahliadnutie :) @mijaita kvôli konzistenci- samozrejme sa to dá nahradiť aj piškótami, kto má rád ešte sladšie. :) Dalo by sa tam použiť aj trošku viac mandlí namiesto strúhanky, alebo kto chce aj múka... atď. Je mnoho variácií.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia