Pu-ru-ma

teniska - fotkateniska, 6. augusta 2013
Pu-ru-ma
Foto: teniska

alebo PUnčovo-RUmovo-MAlinová torta pre 6 ročnú oslávenkyňu :)

25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
150 g
150 g
1/2 ks
5 PL
Rumová zálievka:
1 dcl
166 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Urobíme cesto: žĺtka+cukor+voda vyšľaháme do peny. Pridáme múku s PDP. Vyšľaháme bielka a jemne vmiešame do cesta. Pečieme v predohriatej rúre na 180 cca 25-30 minút.

  2. 2

    Medzitým si zarobíme rumovú zálievku : v deci vody rozmiešame malinový sirup, podľa chuti. nalejeme do cukru, vymiešame, a vmiešame 1 fľaštičku rumovej esencie (možno by bolo lepšie punčovú esenciu, ale ja som ju na poslednúchvíľu nezohnala :D )

  3. 3

    Upečený koláč prekrojíme ideálne na tri vrstvy, ak nebude dosť vysoký improvizačne len na dve. Spodnú vrstvu natrieme malinovým džemom, nešetríme ;) strednú vrstvu statočne navlhčíme, pokropíme, porosíme rumovou zálievkou a opäť natrieme malinovým džemom. Navrstvíme tretí plát cesta. Pripravíme punčovú polevu podľa návodu, ja som ju rozmiešavala v mlieku. A nacapkáme na koláč, resp. nalejeme, nech nám stečie aj na boky. A dozdobíme :) Mne to vyšlo na jedno väčšie srdiečko dvojvrstvové (úvodná foto) a jedno srdiečko menšie trojvrstvové (hľa fotky) ;)

    Pu-ru-ma - obrázok 3
  4. 4

    a fotka v reze :)

    Pu-ru-ma - obrázok 4

Diskusia k receptu

teniska
Ďakujeem :) až som bola prekvapená, ako pekne v reze vyšla :)
teniska
Ďakujeeem :) teraz tuhne v chladničke, zajtra odovzdám aj s gratuláciou ;)
janger
Aku krasnu torticku si spravila. Presne tie iste kvietky na ozdobu mam este niekde v mojich zasobach. Lenze tie moje su uz zarucene 10 rokov po zaruke :-). Teraz si mi ich tu pripomenula :-).
teniska
Jooj ďakujem za pochvalu ;) ja som ich dnes objavila v obchode a prišlo mi to také vhodné na pravú dievčenskú tortičku ;)
tatranka
Tortička je veľmi pekná a malej oslávenkyni blahoželám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia