Foto: danda3
Z pšena sa dajú urobiť aj veľmi chutné nepečené cukrovinky, inšpiráciu som našla na nete, ale zmenila som všetky suroviny okrem pšena a tu Zobraziť celý popisZ pšena sa dajú urobiť aj veľmi chutné nepečené cukrovinky, inšpiráciu som našla na nete, ale zmenila som všetky suroviny okrem pšena a tu je výsledok.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pšeno zalejeme vriacou vodou, zlejeme, opakujeme ešte 2x, potom dáme na sitko, prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Džús (alebo mlieko alebo ryžový, pohánkový, ovsenný nápoj) dáme do hrnca, privedieme do varu, pridáme pšeno, premiešame a necháme variť 15 minút na najmenšom ohni.
-
2
Figy zalejeme vriacou vodou, necháme zmäknúť, potom necháme odkvapkať na sitku. Najskôr som dala 1 balík, ale bolo to málo, tak som pridala ešte jeden. Fantázii sa medze nekladú, môžete použiť akékoľvek sušené ovocie podľa chuti.
-
3
Hotové pšeno.
-
4
Figy pomelieme, pridáme k pšenu spolu s orechami a nastrúhaným marcipánom - ten sa môže vynechať, pridať viac orechov a podľa chuti dosladiť medom. Namiesto orechov môžu byť mandle, kokos, arašidy. Premiešame a
-
5
formujeme guľky, ktoré obalíme v orechoch (kokose, mandliach a pod.) Veľmi ma cukalo obaliť ich v čokoláde, ale ovládla som sa...☺
-
6
Dáme do košíčkov a do chladu. Vyšlo mi 100 ks.
-
7
Veľká noc môže prísť.
-
8
Prierez, sú fantastické, málokto by uhádol, z čoho sú.
-
9
Variácia podľa @vierutt - Do základnej zmesi pridáme datle, rum a sušené slivky, obalíme v kokose.
Skopírujem do Kk.Vďaka
Milá @vierutt , ani nevieš, ako si ma veľmi potešila, že si vyskúšala. Ďakujem a dopíšem do receptu Tvoju variáciu pre inšpiráciu ostatným. Ešte raz ďakujem.♥♥♥