Pšenová polievka

Autor receptu: glosterka

Jednoduchá a zdravá polievočka. Na pšeno (proso, česky jáhly) sa v dnešnej dobe akosi zabúda... Ďakujem Lucylee za pripomenutie. ;-)

2-3
porcie
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Príprava pšena: Pšeno premyjeme teplou vodou, potom horúcou vodou a nakoniec studenou vodou, aby sme odstránili mierne horkastú chuť. Necháme odkvapkať a podľa návodu v recepte vložíme do polievky.
  2. Očistenú, umytú a na hrubo postrúhanú zeleninu zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do polomäkka. Neskoršie pridáme umyté pšeno a dovaríme do mäkka. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať a ešte krátko prevaríme. Ak treba, ešte jemne dochutíme soľou. Dobrú chuť. :-)