Pšenová polievka
Autor receptu: glosterka
Jednoduchá a zdravá polievočka. Na pšeno (proso, česky jáhly) sa v dnešnej dobe akosi zabúda... Ďakujem Lucylee za pripomenutie. ;-)
2-3 porcie |
10 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Príprava pšena: Pšeno premyjeme teplou vodou, potom horúcou vodou a nakoniec studenou vodou, aby sme odstránili mierne horkastú chuť. Necháme odkvapkať a podľa návodu v recepte vložíme do polievky.
- Očistenú, umytú a na hrubo postrúhanú zeleninu zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do polomäkka. Neskoršie pridáme umyté pšeno a dovaríme do mäkka. Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať a ešte krátko prevaríme. Ak treba, ešte jemne dochutíme soľou. Dobrú chuť. :-)