Príjemná letná polievka

vybusna - bez fotkyvybusna, 10. júla 2013
Príjemná letná polievka
Foto: vybusna

Tuto polievku doma zboznujeme a je jednou z dvoch jedal, ktore si moj manzel nemusi prihrievat a znesie aj jej letnu teplotu. To Zobraziť celý popisTuto polievku doma zboznujeme a je jednou z dvoch jedal, ktore si moj manzel nemusi prihrievat a znesie aj jej letnu teplotu. To druhe su sunkoflaky.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
270 g
2 PL
200 ml
2 PL
2 ks
1 ČL
1 ČL
1 veľká PL
stipka




Postup

  1. 1

    Maslo roztopime a poprazime na nom 1 lyzicu muky. Zaoprazku zalejeme 1 litrom horucej vody (mozeme dat aj vyvar) a poriadne rozslahame. Do horuceho vyvaru vlozime na male kocky nakrajane, ocistene zemiaky a nakrajane umyte huby (ja som dala rydziky). Nechame si hrsticku hub bokom a trochu masla.

    Príjemná letná polievka - obrázok 1
  2. 2

    Pridame sol, drvenu rascu a varime dokial nie su zemiaky makke. V mlieku rozslahame druhu lyzicu muku a dolejeme k polievke. Vsetko nechame dobre prevriet. Ak je polievka husta, tak dolejeme este trochu horucej vody. Do vriacej polievky rozbijeme dve vajca a zhruba ich vidlickou rozmiesame. Pridame dve lyzice octu a este dochutime podla seba, ja davam aj cerstvo umlete cierne korenie. Na uplny zaver vmiesame nasekane bylinky.

  3. 3

    Na troche roztopeneho masla poprazime odlozene narezane rydziky, posolime ich a pokvapkame trochou tekvicoveho oleja...ak nemame tak postaci aj par kvapiek sojovej omacky kikkoman. Polozime na povrch polievky. Tento a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=357

Diskusia k receptu

nelajsia
fajne, akurát som prišla z lesa s kuriatkami, tak tú tvoju dobrotku vyskúšame hneď zajtra...pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia