Foto: vybusna
Tuto polievku doma zboznujeme a je jednou z dvoch jedal, ktore si moj manzel nemusi prihrievat a znesie aj jej letnu teplotu. To Zobraziť celý popisTuto polievku doma zboznujeme a je jednou z dvoch jedal, ktore si moj manzel nemusi prihrievat a znesie aj jej letnu teplotu. To druhe su sunkoflaky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maslo roztopime a poprazime na nom 1 lyzicu muky. Zaoprazku zalejeme 1 litrom horucej vody (mozeme dat aj vyvar) a poriadne rozslahame. Do horuceho vyvaru vlozime na male kocky nakrajane, ocistene zemiaky a nakrajane umyte huby (ja som dala rydziky). Nechame si hrsticku hub bokom a trochu masla.
-
2
Pridame sol, drvenu rascu a varime dokial nie su zemiaky makke. V mlieku rozslahame druhu lyzicu muku a dolejeme k polievke. Vsetko nechame dobre prevriet. Ak je polievka husta, tak dolejeme este trochu horucej vody. Do vriacej polievky rozbijeme dve vajca a zhruba ich vidlickou rozmiesame. Pridame dve lyzice octu a este dochutime podla seba, ja davam aj cerstvo umlete cierne korenie. Na uplny zaver vmiesame nasekane bylinky.
- 3
Na troche roztopeneho masla poprazime odlozene narezane rydziky, posolime ich a pokvapkame trochou tekvicoveho oleja...ak nemame tak postaci aj par kvapiek sojovej omacky kikkoman. Polozime na povrch polievky. Tento a moje dalsie recepty najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=357
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu