Prekladance

enuska82 - bez fotkyenuska82, 8. júna 2012

toto jedlo vnímam ako typické dedinské, je rýchle a veľmi chutné, určite ho poznáte no tu som ho nenašla

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300-500 g
2 ks




Postup

  1. 1

    dáme si uvariť domácu klobásu, môžeme aj plátok slaninky či údeného mäsa, ak je to všetko spolu je to najlepšie. Asi po 10 minútach pridáme očistené celé zemiaky ak to je potrebné tak osolíme a varíme ďalších 10 minút, potom vyberieme všetko okrem zemiakov a pridáme kyslú kapustu. Varíme domäkka. (max.15 min.) Hotové scedíme a posypeme škvarenou slaninou.

Diskusia k receptu

daniela142
My sme doma robili aj "chudobnejšiu" verziu - uvarené zemiaky sa premiešajú so surovou kyslou kapustou a polejú rozpraženou slaninkou.
mlska
Toto jedlo zbožňujem, varia ho na Horehroní a varíme ho doma aj my aj s údeným mäsom. Zemiačky sú vďaka kyslej kapuste na povrchu tvrdšie, a to práve mi veľmi chuti.
tabu
Ešte som tento recept neskúšala,ale určite ho niekedy uvarím.
motyka
ja to robím občas tiež. Podľa toho, čo mám doma. Najčastejšie ale s oškvarkami. Voláme to "Striasky". Raz za čas - sú super. A s tým mäsom a klobáskou. Musia byť super. Dávno som to nerobila. Ďakujem za pripomenutie receptu.
makoko
u nás sa im hovorilo podobne: trompaky/zemiaky/ na striasky. Čo si ja pamätám, zväčša sa doma robili, keď ostali varené zemiaky .Dali sa na vymastený pekáč, k tomu kapusta a slanina a šup do rúry opiecť. Na chuť som tomu prišiel až nedávno a tiež moja polovička - a nemusia byť k tomu ani škvarky/oškvarky ani slanina a klobása - stačí aj iba kapusta a zemiaky...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia