Praženica
Autor receptu: mardo
Dnes rano som na nu dostal chut. Viem ze tak ako ja ju nevarievate, tak Vam priblizim moj postup, ktory je tradicny vo francuzskej kuchyni. Skuste, urcite nebudete lutovat.
1 porcia |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zacneme netradicne. Kastrolik naplnime vodou tak cca 3 az 4 cm a privedieme k miernemu varu. Mierny var budeme udrziavat po celu dobu varenia. A uz mame cas pripravit si vajicka. Pekne ich vsetky vyslahame. Potom ich pecedime cez sitko a tu sa nam ukaze ako dobre sme ich vymixovali. Sitko nam ich zbavi z vlaknitych kuskov. Do vajicok pridame smotanu. Na jedno vajicko dve polievkove lyzice a maslo. Na dva vajicka cca jednu polievkovu lyzicu.
- Vsetko pekne slahame a uz polozime na nas kastrolik s mierne vriacou vodou. Voda by mala sotva vriet. Za staleho miesania metlickou prideme ku konzistencii, pripominajucej jogurt, hustejsi jogurt. A je hotova.
- Naservirujeme na tanier alebo do misky. Ona nam este trosku zhustne sama. Podla chuti mozte dosolit a dokorenit. Tradicne by sa ale nemala. Prajem Vam dobru chut.
- A este jeden obrazok na zaver. ;-)