Praženica nad parou fotorecept

rous5 - fotkarous5, 10. júla 2013
Praženica nad parou (fotorecept)
Foto: rous5

Tento spôsob prípravy obyčajnej praženice ma veľmi zaujal a pre mňa je to veľký TOP. Ja už inak praženicu nerobím. Jednoduché a hlavne zdravé.

1
porcia
2 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks




Postup

  1. 1

    Praženicu robíme nad parou. Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu. Do menšieho hrnca, panvičky alebo misky rozbijeme celé vajíčka a varíme nad parou.

    Praženica nad parou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stále miešame. Samotná príprava, kým vajíčka zhustnú trvá o nejaké dve minútky viac ako bežná príprava na priamom ohni na panvici, ale výsledok stojí za to. Mne chutili vajíčka omnoho viac, praženica bola lahodnejšia a jemnejšia.

    Praženica nad parou (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

frezia68
Milá @rous5 ,prečo to nenapadlo aj mňa?Musím variť diétne,síce pridám trocha masla,ale cibuľku nepražím-žalúdok nedovolí,tak rada vyskúšam ten spôsob :-)
luss44
fakt zaujímavý postup, čistá chuť vajíčka bez tuku, vyskúšam hneď zajtra na raňajky, ďakujem za tip
kimlo
Takto to robil Zdenda Polhreich v škole varenia prednedávnom, je to dobrý nápad a stojí za vyskúšanie...
dajanca
dobrý nápad... mám rada riedku praženicu a na priamom ohni to nie vždy odhadnem a tiež mi býva ťažko z praženej cibule... tak hneď zajtra na raňajky skúšam :-)
marikahr
@Kimlo
Pohlreich pridal do vajicok smotanu na slahanie a miesal nad parou v miske vytretej maslom.
Vyskusala som a je to paradne, uz robim len tak, a hotove posypat pazitkou :-)
sovka62
No nehovor! Praženicu milujem, lenže viem čo ma po nej čaká, tak to risknem raz-dva razy do roka. Vyskúšam podľa teba, možno to bude bez následkov, ďakujem.
monniee
A netreba tú nádobu, kde šľaháš vajíčka vymastiť niečím?
rous5
@marikahr nikdy by som neodporúčala pridávať do akejkoľvek praženice smotanu a slaninu a ani nič iné. Sú to zbytočne pridané kalórie naviac. Konkrétne tento spôsob prípravy praženice je hlavne pre ľudí s crohnovou chorobou (ochorenie tráviaceho traktu) . Mne sa páčil preto lebo je to odľahčené, jemnejšie a naozaj nezaťažuje trávenie :)
denyany
praženicu nejedávam, ani vajcia , ale deťom raz za čas príde na chuť praženica. robievam ju na malom kúsku masla, ale na budúce skúsim podľa teba a som zvedavá, čo na to povedia. :-D
ketty3811
Vyskúšam tento spôsob,tiež mi je po praženici ťažko...a mám ju tak rada.:-)
dvorka
Dnes som spravila praženicu podľa Teba. Len som ju nechala dlhšie v kastróliku, lebo ju mám hustejšiu. Ale ináč v pohode. Dokonca ani soľ nie je treba. Len som pridala trochu kurkumy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia