Foto: rous5
Tento spôsob prípravy obyčajnej praženice ma veľmi zaujal a pre mňa je to veľký TOP. Ja už inak praženicu nerobím. Jednoduché a hlavne zdravé.
1
porcia
porcia
2 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Praženicu robíme nad parou. Do väčšieho hrnca dáme zovrieť vodu. Do menšieho hrnca, panvičky alebo misky rozbijeme celé vajíčka a varíme nad parou.
-
2
Stále miešame. Samotná príprava, kým vajíčka zhustnú trvá o nejaké dve minútky viac ako bežná príprava na priamom ohni na panvici, ale výsledok stojí za to. Mne chutili vajíčka omnoho viac, praženica bola lahodnejšia a jemnejšia.
Pohlreich pridal do vajicok smotanu na slahanie a miesal nad parou v miske vytretej maslom.
Vyskusala som a je to paradne, uz robim len tak, a hotove posypat pazitkou :-)
www.iprima.cz/novinky/varte-jako-sef-recepty-na-vejce...