Pravé tiramisu

Autor receptu: marika10

Takto tiramisu robím ja:-)

10
porcií
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si kávu a necháme vychladiť. Pred použitím scedíme a ochutíme amarettom. Oddelíme žĺtka od bielok. Do žĺtkov pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme kým sa cukor nerozpustí a kým žĺtka nebudú vyšľahané do peny.
  2. Pridáme mascarpone a ručne kruživými pohybmi jemne miešame. Mascarpone nešľahať mixérom, inak to bude riedke.
  3. Vyšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme do misy kde sú žĺtky a mascarpone. A môžeme vrstviť:Ja som použila tortovú okrúhlu formu s priemerom 26 cm Vložíme piškóty namáčané v káve, dáme krém a opäť piškóty a krém. Povrch posypeme kakaom alebo grankom. Ja som dala granko lebo horké na vrchu nám nechutí. Odložíme do chladničky!