Pravé tiramisu
Autor receptu: marika10
Takto tiramisu robím ja:-)
10 porcií |
40 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si kávu a necháme vychladiť. Pred použitím scedíme a ochutíme amarettom. Oddelíme žĺtka od bielok. Do žĺtkov pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme kým sa cukor nerozpustí a kým žĺtka nebudú vyšľahané do peny.
- Pridáme mascarpone a ručne kruživými pohybmi jemne miešame. Mascarpone nešľahať mixérom, inak to bude riedke.
- Vyšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme do misy kde sú žĺtky a mascarpone.
A môžeme vrstviť:Ja som použila tortovú okrúhlu formu s priemerom 26 cm Vložíme piškóty namáčané v káve, dáme krém a opäť piškóty a krém.
Povrch posypeme kakaom alebo grankom. Ja som dala granko lebo horké na vrchu nám nechutí. Odložíme do chladničky!