Foto: shukvacik
Neviem čo by som presne k tomuto povedal, čo sa týka polievok tak moja úplne najobľúbenejšia je VIANOČNÁ KAPUSTNICA a DRŽKOVÁ POLIEVKA. Ku vianočnej Zobraziť celý popisNeviem čo by som presne k tomuto povedal, čo sa týka polievok tak moja úplne najobľúbenejšia je VIANOČNÁ KAPUSTNICA a DRŽKOVÁ POLIEVKA. Ku vianočnej kapustnici môžem povedať toľko že ju zbožňujem od malička ešte asi keď som bol v „plienkach“ :D, no ale čo poviem zo svojich skúseností jedol som už naozaj veľa druhov kapustnice či nakyslo zo smotanou, oddelene zemiaky ... atď ... Najviac mi však chutí kapustnica podla mojho receptu a veľa ľudom čo som ho už posunul, už varia len môj recept :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
No tak za prvé niečo ku kapustnici predtým ako začneme. Držím sa pravidlá prvá je najlepšia - stará je lepšia, ako nová. Keď idú Vianoce tak buď mam vo svojej pivnici svoju domácu natlačenú kapustu alebo od mojej starkej. Kapustnica je najlepšia keď máme domácu natlačenú kapustu, no keď nie, tak musíme risknúť ísť do obchodu a kúpiť takzvane „mačku vo vreci“ ale určite nekupujeme tu najlacnejšiu kapustu ale trošku priplatíme a kúpime kvalitnejšiu. Keď kupujete v obchode kapustu rovno si kúpte aj čistú šťavu s kapusty . Takže a teraz k postupu:
- 2
2Kg kyslej kapusty si nakrájame aby sme ju nemalí moc dlhu a vložíme do hrnca pridáme celých 6Ks Domácich podotýkam domácich! Klobás a Celé údené koleno, pridáme cele čierne korenie, nové korenie a dáme variť.,
- 3
a keď sa troška začne kapustnica variť tak pridáme čerstvé alebo mrazené huby. Sušene neodporúčam! Kapustnicu varíme na pomalom plyne asi 2 hodiny potom pridáme očistené zemiaky a počkáme kým sa nám uvaria.
- 4
Kým sa nám zemiaky varia vyberieme si s polievky údene koleno, klobásy a začneme „degustovať“ klobásu krájame takým štýlom aby jedno koliečko malo zhruba 0,5 cm. Jedno do úst jedno na späť do hrnca, neodporúčam to robiť celí čas, lebo veľa klobásy ubudne :D. Koleno pekne obrežeme od kosti pokrájame na menšie časti a pridáme naspäť do hrnca, nezabudnite tam pridať aj kožu s kolená
- 5
Ak dáte suroviny ktoré som písal a nebudete ich meniť tak Vám garantujem že kapustnica bude mať lepšiu farbu ako keď pridáte červenú papriku! Navrch už podľa chuti si môžete dať kyslú smotanu. Tak isto keď sa kapustnica dobré varí netreba ju zahusťovať, dobrá kapustnica sa zahusťuje sama keď ju varíte! Prajem Vám všetkým dobrú chuť!!! _ShukvaciK_
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mám len zopár pripomienok: ak varíš údené koleno, klobásu a kapustu naraz, znamená to, že na konci máš kapustu úplne rozvarenú... a čo sa týka hríbov tak mrazené sú fajn, ale do kapustnice musí ísť aj za hrsť sušených hríbov, pretože mrazené hríby nevoňajú, ale za to sušené dubáky tie ti budú rozvoniavať po celej kuchyni....
ale koľko ľudí toľko chutí :-) najdôležitejšie je, že tebe chutí
Čo sa týkalo pár komentárov tak ja varím koleno,klobasu všetko dokopi ale kapusta sa mi nerozvarila :-D
Ja ju varim bez udeneho mäsa (udene uz nemozem ani vidiet) ale s klobaskou a s predtym na cibulke do polovice udusenym bravcovym mäsom, ktore pridavam az neskor pocas varenia. Namiesto sliviek tam nastruham nahrubo jedno jablko, zladi trochu kyslost.
Ahoj,
mas recept na originalnu kapustnicu z originalnych kapustnic?
Tak ho zvereni👍
Pozdravujem vsetkych😉