Pravá debrecínka

tassiedevil - fotkaTassiedevil, 11. februára 2013 3:15
Ďalšie recepty »

Tento recept je originálny a pochádza z doby, ked mäsové výrobky ešte obsahovali aj mäso....Určite si mnohí pämatate ked v mäsiarňach nebolo až tak veľa mäsových výrobkov ale boli oveľa kvalitnejšie ako v dnešnej dobe. Mnoho krát čítam ako sa mnohí sťažujú na kvalitu mäsových výrobkov na Slovensku...nie je tomo inak ani tu v Austrálii...ani psi to nezožerú....ak si chcete zajesť niečo dobrého, musíte si to vyrobiť sami.....

Suroviny

Slaný roztok na 1kg mäsa:
30 g (alebo mäsiarska)
150 ml
Na pokryv:
2 pol. lyžice
5-6 strúčikov
trochu
1 pol. lyžica
1/2 káv .lyžičky
 alebo dusitanová soľ
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Ja som použil karé aj s trochu bôčikom..debrecínka nie je suchá...kto nechce mať debrecínku mastnú môže použiť len čisté karé.. mäso jemne naklepeme tlčikom na mäso..hladkou stranou...tak asi 10 minút...potom soľ rozpustíme vo vode a pridame sanitru alebo dusitanovú soľ...podľa návodu..nie viac ako 2 g na kilo mäsa... potom injekčnou striekačkou nastrekujeme do stredu masa slaný roztok...tak asi každé dva centimetre pichneme do stredu mäsa a strekneme kým nálev začína vytekať na povrch mäsa..vložíme do vhodnej plastickej nádoby dolejeme zbytok slaného nálevu dobre zakryjeme a vložíme do chladničky na 3-5 dní a usilovne mäso obraciame v slanom náleve 3 krát denne...

    Pravá debrecínka - obrázok 1
  2. 2

    preležané mäso zrolujeme ak je mäso v jednom kuse, ak ho máte v dvoch kusoch, spojíme a dobre previažeme motúzom....

    Pravá debrecínka - obrázok 2
  3. 3

    zaviazané mäso vložíme do mikrotenového sáčku...z oboch koncov jeden sáčok...vložíme do formy a dobre pritiahneme, vodu v hrnci zohrejeme na 80 stupňov, vložíme formu a potom varíme už len pri teplote 72 - 75 stupňov 2 a 1/2 hodíny. Po uvarení formu pritiahneme ,opláchneme studenou vodou a necháme vychladnúť..

    Pravá debrecínka - obrázok 3
  4. 4

    obalíme parikovým pokryvom pripravený z uvedených prísad...ja ho natieram štetcom...

    Pravá debrecínka - obrázok 4
  5. 5

    ak máte možnosť, údime asi 2-3 hodiny....

    Pravá debrecínka - obrázok 5
  6. 6

    necháme dobre vychladnúť, znovu môžene potrieť paprikovým pokryvom , dobre zabalíme do potravinárskej plastickej folie aby nám nevyschla.... a môžeme papať...

    Pravá debrecínka - obrázok 6
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist