Prasiatko 3D torta fotorecept

jane1 - fotkajane1, 7. júla 2011
Prasiatko 3D torta (fotorecept)
Foto: jane1

Prasiatko som robila na svoju tridsiatku, inšpirovala som sa na internete, vyrobila som si maketu z papiera na pečenie, len tak od oka, základný Zobraziť celý popisPrasiatko som robila na svoju tridsiatku, inšpirovala som sa na internete, vyrobila som si maketu z papiera na pečenie, len tak od oka, základný tvar. čo sa týka potiahnutia, hmotu ktorú som použila som kúpila cez internet, ale je možné použiť doma veľmi jednoducho vyrobený nepravý marcipán. Je to skutočne jednoduché, aj keď možno nevyzerá :)

10-20
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto 2x:
7 ks
125 g
1 ks
185 g
8 PL horúca
380 g
1 1/2 ks
Krém:
250 g
250 ml
150 g
120 g
400 g
200 - 300 g
Mliečny marcipán:
400 g
400 g
125 g
1 kl




Postup

  1. 1

    Deň vopred si uvaríme krém. Smotanu s cukrom varíme, keď sa cukor rozpustí, vmiešame kakao a rozpustenú ceru. Pomôžeme si mixérom, aby sme dobre zapracovali kakao a po vychladnutí dáme stuhnúť do chladničky. Na druhý deň všľaháme maslo a heru.

  2. 2

    Upečieme 2 krát korpus na hlbokom klasickom plechu. Do jedného môžeme dať 3 pl kakaa. Žĺtky s práškovým cukrom a horúcou vodou zvlášť, bielky s kryštálovým cukrom na sneh, potom zmiešať s múkou a práškom do pečiva. Po vychladnutí prerežeme a získame 4 pláty. Na papier na pečenie si nakreslíme základný tvar, vystrihneme a korpusy vyrežeme podľa tejto makety. Dáme si na tácku alebo kartón obalený baliacim papierom a potravinovou fóliou, baliaci papier rozdelený na polovicu, ide o to, aby sme si tácku nezašpinili a na konci jednoducho vytiahneme obe papiere.

    Prasiatko 3D torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Korpusy natrieme krémom / nechajme si krém este na natretie torty /a naskladáme na seba, orezaním dotvarujeme, dôležité je najmä znížiť prednú časť hlavy. Z orezkov získame zmiešaním s krémom, nejakým pikantným džemom / nemusí byť/ a prípadne trochou rumu. Môžeme pridať piškóty, aby sme mali viac punčoviny. Ja to všetko vrazím do robota a vymiešam :)

    Prasiatko 3D torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz tvarujeme punčovinou hlavu, chrbátik a nožičky, nakoniec všetko potrieme krémom. Ak by nám krém nevyšiel, stačí vyšľahať maslo s trochou cukru. Natrieme dôkladne a dáme poriadne vychladiť.

    Prasiatko 3D torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ak robíme marcipán, jednoducho zmiešame mlieko s cukrom, oboje preosejeme, pridáme rozpustenú ceru a miesime. v prípade potreby doplníme vodu, ale opatrne. Rozvaľkáme na cca 3-4 mm, väčší formát ako je samotné prasiatko, obtočíme čiastočne na valček a prenesieme na prasiatko. Postupne jemne pritláčame a uhládzame, nadbytok orežeme. Zo zbytkov urobíme chvostík a ušká a necháme zasušiť. môžeme tiež pripraviť zeleninku :)

    Prasiatko 3D torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ideme farbiť: ak máme potravinárske farby / dajú sa kúpiť v drogérii alebo potravinách tekuté alebo aj práškové / ak nemáme, vystačíme si prinajhoršom s kakaom. Ja som miešala oranžovu farbu s kakao a troškou bieleho alkoholu. Natierala som štetcom a nakonci potrela trochou oleja. Nafarbíme aj chvost a uši a po zaschnutí bielkom prilepíme. prasiatko bude vážiť cca 4 kg. podľa toho, akú veľkú maketu si vytvoríte.

    Prasiatko 3D torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    dozdobíme :) ja som zeleninku robila deň, dva vopred. a urobila som si aj nožík :) používala som hmotu smartlex velvet aj na poťah aj na zeleninku Takýto darček určite poteší každého :) Dobrú chuť

    Prasiatko 3D torta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ailuj82
úúúúžasnééé, aj ja chcem také šikovné ruky :(
evusik
toto je tvoj prvý recept na Vareche a ak je zároveň aj 1500-ci tak si zaslúži nejakú odmenu..... krásne!!! a tá zeleninka... waw
3sandra3
moje nervy,,, závidím ti tú tvoju šikovnosť a trpezlivosť,,, krásne prasiatko
jane1
noo, trpezlivosť je vítana :) a aj odvaha, lebo niektoré námety vyzerajú veeľmi zložito. ale keď sa trošku pozamýšľaš, ako by sa to dalo urobiť, prípadne si pozrieš na nete či už podobný model niekto nerobil :)
aj ked sem tam síce njdeš postup, ale málokedy sú naozaj podrobné :)
potom musíš zapojiť aj fantáziu. vlastne tú ti treba celý čas :)))
hubata
ÓÓÓÓha ! - takže gratulujem dodatočne aj k narodkám aj k prasiatku, si veľmi šikovná.
maartina
...si veľká šikulka, obdivujem každého, kto takéto niečo dokáže :) ...presne takúto tortu pečeného prasiatka som minulý rok dala spraviť pre maminku k 50-tke
jerica
jéj tak mať ja sa zbláznim, ďaľšie umelecké dielko fakt je to ako na páse,v živote som také nič nerobila,to musela byť oku lahodiace prasitko, len či to nevyvolalo skôr opačné chute dať si šunku z toho prasiatka ako si to dať ku káve. Poklona tomu kto robí takéto dielka !!!
marcy
že vraj jednoduché :-))))...ponúkam inšpiráciu,smelo zvládneš,keď si dokázala prasiatko
jane1
Jerica, ani nie, každý sa tešil na tortu ku káve :) chutila :) zdá sa, každý si pýtal kúsok domov :) bola jej kopa., takže s radosťou sme rozdávali :)
marcy: a kde je tá inšpirácia :)
cica2
to je dokonalé, si velmi šikovná!!!! A gratulujem k narodeninám:))
ancicka
Parádne tortičky.Je na nich vidieť profesionalitu.
jane1
marcy - no jasné :) ja trdlo :)
mam pridat žensé torzo? robila som teraz na sobotu manzelovi na narodky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia