Pórovo-jablkový šalát
Autor receptu: yyyyanula
Tento recept mám od mojej svokry. Manžel ho ospevoval už dávno, ale mne veľmi jablká a pór dokopy nešli. Až kým som ho neochutnala :-) Takže predsudky preč, je naozaj vynikajúci, zvyknem ho robievať, keď čakáme návštevu a zatiaľ si vždy každý vypýtal recept. Tak sa chcem oň podeliť aj s Vami :-)
10+ porcií |
20-25 minút príprava |
Postup
- Mrkvu si nastrúhame na tenkom strúhadle, vajíčka nastrúhame nahrubo. Pór si umyjeme, prerežeme priečne na štvrtiny a nakrájame na tenké prúžky. Ja ho ešte premývam v sitku, lebo v ňom zvykne byť schovaná hlina.
- Očistené jablká narežeme na malé kocky a všetko poriadne premiešame. Pridáme 1 kyslú smotanu a tatársku omáčku (ja dávam veľkú 400 ml smotanu a malinkú tatárku Šmak). Ochutíme vegetou a čiernym korením, pridáme precedenú kukuricu a všetko dobre premiešame.
- Šalát je hotový, najlepší však je, ak chvíľu postojí v chladničke, aby sa všetky chute dobre spojili.