Pórovo-jablkový šalát

Autor receptu: yyyyanula

Tento recept mám od mojej svokry. Manžel ho ospevoval už dávno, ale mne veľmi jablká a pór dokopy nešli. Až kým som ho neochutnala :-) Takže predsudky preč, je naozaj vynikajúci, zvyknem ho robievať, keď čakáme návštevu a zatiaľ si vždy každý vypýtal recept. Tak sa chcem oň podeliť aj s Vami :-)

10+
porcií
20-25 minút
príprava

Postup

  1. Mrkvu si nastrúhame na tenkom strúhadle, vajíčka nastrúhame nahrubo. Pór si umyjeme, prerežeme priečne na štvrtiny a nakrájame na tenké prúžky. Ja ho ešte premývam v sitku, lebo v ňom zvykne byť schovaná hlina.
  2. Očistené jablká narežeme na malé kocky a všetko poriadne premiešame. Pridáme 1 kyslú smotanu a tatársku omáčku (ja dávam veľkú 400 ml smotanu a malinkú tatárku Šmak). Ochutíme vegetou a čiernym korením, pridáme precedenú kukuricu a všetko dobre premiešame.
  3. Šalát je hotový, najlepší však je, ak chvíľu postojí v chladničke, aby sa všetky chute dobre spojili.