Foto: jerica
Samozrejme keď som pridala recept na vyprážaný ananás ponúkam môj postup porcovanie ananásu,pre mňa je radosť robiť , ponúkam to čo Zobraziť celý popisSamozrejme keď som pridala recept na vyprážaný ananás ponúkam môj postup porcovanie ananásu,pre mňa je radosť robiť , ponúkam to čo možno poznáte :-)
porcií
príprava
Postup
-
1
na doske ľavou rukou uchopím na ananáse koreňovú časť , pravou rukou odrežem listovú časť
-
2
odrezanú listovú časť odložím , ananás otočím a odrežem koreňovú časť
-
3
použila som nožík čo mám na vykosťovanie dobre ostrý špicatý , nožík zasuniem z jednej strany pod kožu ananásu , po obvode ananásu do polovice jemným pohybom zarezávam tak aby som nenarezala dužinu ale odstraňovala neporušenú kožu ananásu
-
4
ananás otočíme a postupujeme ako predtým opačnej listovej strany
-
5
po orezaní šupy ananásu ostane nám krásny ananásový šúlec ktorý takto vytlačíme z kože
-
6
aha "vykúka"
-
7
už je vonku , ach aký je krásny:-)
-
8
nakrájaný
-
9
zoberiem formu na vykrajovanie malých koliesok , stred ananásu povykrajujem
-
10
pripravené na vyprážanie
-
11
maketa , ananás bez dužiny
-
12
vypražené , príloha ovocná zmrzlina
@2010 pekné , tá špirála zaujímavé iba tie ruky si asi oplachuje v mori aj sa zdá že má z tých prstov na ruke akosi menej že by si ich pri orezávaní šupy z ananásu odfikol, ja si s lyžicou vyškriabem z koži dužinu a pridám na zmrzlinku.
Vykrojis nou naraz cele vnutro tak ,ze ananas je pokrajany na rovnake kolieska aj s vyrezanou dierkou.