Porcovanie ANANÁSU (fotorecept)
Autor receptu: jerica
Samozrejme keď som pridala recept na vyprážaný ananás ponúkam môj postup porcovanie ananásu,pre mňa je radosť robiť , ponúkam to čo možno poznáte :-)
8 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- na doske ľavou rukou uchopím na ananáse koreňovú časť , pravou rukou odrežem listovú časť
- odrezanú listovú časť odložím , ananás otočím a odrežem koreňovú časť
- použila som nožík čo mám na vykosťovanie dobre ostrý špicatý , nožík zasuniem z jednej strany pod kožu ananásu , po obvode ananásu do polovice jemným pohybom zarezávam tak aby som nenarezala dužinu ale odstraňovala neporušenú kožu ananásu
- ananás otočíme a postupujeme ako predtým opačnej listovej strany
- po orezaní šupy ananásu ostane nám krásny ananásový šúlec ktorý takto vytlačíme z kože
- aha "vykúka"
- už je vonku , ach aký je krásny:-)
- nakrájaný
- zoberiem formu na vykrajovanie malých koliesok , stred ananásu povykrajujem
- pripravené na vyprážanie
- maketa , ananás bez dužiny
- vypražené , príloha ovocná zmrzlina