Porcovanie ANANÁSU (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Samozrejme keď som pridala recept na vyprážaný ananás ponúkam môj postup porcovanie ananásu,pre mňa je radosť robiť , ponúkam to čo možno poznáte :-)

8
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. na doske ľavou rukou uchopím na ananáse koreňovú časť , pravou rukou odrežem listovú časť
  2. odrezanú listovú časť odložím , ananás otočím a odrežem koreňovú časť
  3. použila som nožík čo mám na vykosťovanie dobre ostrý špicatý , nožík zasuniem z jednej strany pod kožu ananásu , po obvode ananásu do polovice jemným pohybom zarezávam tak aby som nenarezala dužinu ale odstraňovala neporušenú kožu ananásu
  4. ananás otočíme a postupujeme ako predtým opačnej listovej strany
  5. po orezaní šupy ananásu ostane nám krásny ananásový šúlec ktorý takto vytlačíme z kože
  6. aha "vykúka"
  7. už je vonku , ach aký je krásny:-)
  8. nakrájaný
  9. zoberiem formu na vykrajovanie malých koliesok , stred ananásu povykrajujem
  10. pripravené na vyprážanie
  11. maketa , ananás bez dužiny
  12. vypražené , príloha ovocná zmrzlina