Foto: mariaklara
Nebojím sa ju robiť ani teraz v lete, lebo tam nie sú vajíčka. Recept mám od pani, čo mi bola robiť prezentáciu zo Zepteru. Zobraziť celý popisNebojím sa ju robiť ani teraz v lete, lebo tam nie sú vajíčka. Recept mám od pani, čo mi bola robiť prezentáciu zo Zepteru. Najlepšie mi chutí na čerstvo upečených domácich žemliach.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Olej a mlieko musia mať rovnakú teplotu, aby sa nezrazili.
-
2
Všetku zeleninu si pokrájame na menšie kúsky.
-
3
Olej a mlieko vlejeme do vyššej nádoby.
-
4
Ponorným mixérom miešame tak, že od spodu smerom hore posúvame mixér.
-
5
Až nám vznikne takáto hustá ( základná ) masa pre pomazánku alebo pre majonézu bez vajca.
-
6
Pripravíme si zeleninu na pomazánku - rozmixujeme.
-
7
Tiež syr, ak nemáme mixík, tak postrúhajte.
-
8
Postupne pridáme zeleninu aj syr a premiešame ešte ponorným mixérom. Nezabudnite pridať pretlačený cesnak.
-
9
Dochutíme soľčankou, horčicou, citrónom a premiešame. Takúto pomazánku môžeme použiť aj ako dresing na rybu, mäsko alebo na parenú brokolicu ( karfiol ).
-
10
Ak chcete len majonézu, stačí pridať trochu horčice, pár kvapiek citrónu. Ak chcete tatarskú omáčku, pridajte cibuľku alebo pór a malú kyslú uhorku - na drobno pokrájanú.
- 11
A ak chcete rybaciu pomazánku, stačí pridať tuniaka - rozmixovať, ak salámovú pomazánku, pridajte šunkovú salámu. Sú výborné.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 11
Stačí ujo google: www.zepter.cz/MainMenu/Products/HomeArt/MasterpieceCo...