Pomaly pečené pikantné kuracie stehná na víne po židovsky fotorecept
Foto: pusta
Židovská kuchyňa má veľa vynikajúcich receptov, mám ju veľmi rada a dnes som vybrala zo svojej zbierky recept na kuracie stehná. Upečené stehná sú Zobraziť celý popisŽidovská kuchyňa má veľa vynikajúcich receptov, mám ju veľmi rada a dnes som vybrala zo svojej zbierky recept na kuracie stehná. Upečené stehná sú ľahko pikantné, svieže po citróne, majú vynikajúcu chuť vína, jemne cesnakové, chuť je doladená tymiánom. Majú vypečenú chrumkavú červeno-hnedú kožičku a pomalým pečením sa mäkkučké mäsíčko priam oddeľuje od kosti a rozplýva v ústach.
porcie
príprava
na 160/200 °C
Postup
-
1
Kuracie stehná som položila do pekáčika.
-
2
Z každej strany som ich riadne osolila, preliala som ich olejom a odložila som ich na noc do chladničky - na 12 hodín odpočívať.
-
3
Ráno som ich vybrala z chladničky, pridala som cesnak a posypala som ich tymiánom.
-
4
Posypala som ich na jemno pokrájanou sušenou štipľavou chilli papričkou.
-
5
Pridala som citrónovú šťavu.
-
6
Podliala som ich vínom Chsrdonay, môžete použiť iné suché kvalitné biele víno, ktoré vám chutí. Na víne si dajte záležať, musí byť naozaj kvalitné, také, aké by ste radi pili aj vy sami. Nekvalitné víno jedlo len pokazí.
-
7
Pridala som ešte olej a prikryté som ich vložila piecť do trúby.
-
8
Piekla som ich pomaly v trúbe na 160 stupňov C 2 a 1/2 hodiny, potom som ich odokryla, zapla som funkciu grill a dopiekla ešte 15 minút pri teplote 200 stupňov C, kým kožička dostala červeno - hnedú farbu a bola krásne chrumkavá, zatiaľ čo sa šťavnaté mäkkučké mäsíčko oddeľovalo od kosti.
-
9
Podávala som horúce s dusenou ryžou a stehná som podliala chutnou vypečenou šťavičkou.
-
10
Výhodou pomalého pečenia je, že netreba pri tom stáť, upečie sa prakticky samo a výsledok je vynikajúci. mäso sa pri pomalom pečení nevysuší.
ukladam,coskoro skusim,stehienka mam rada a s vinom musia byt fantasticke(-. pekny vecer
dakujem.
dakujem za uznanie.
dakujem.
dakujem.
vyskúšaj s tymiánom, krásne harmonizuje s vínom.
dakujem za pochvalu.
Pekný receptík, ukldám.
spomenula som si, že čerstvo po mojej promóciii na folklórnom festivale vo Východnej si na generálke vytkla nohu tanečnica z Lúčnice a ja som jej dala na výron obklad z dobrého omšového vína, ktoré mi dal ako promočný dar pán kanonik a ja som celý ten demižón tam vzala ako moje "vstupné" do súboru :D
a predstav si, večer na galaprograme tá tanečnica perfektne odtancovala, akoby nikdy úraz nemala...to asi to liečenie omšovým vínom :-)
dakujem ti.
Kožička dostala červeno - hnedú farbu a bola krásne chrumkavá, zatiaľ čo sa šťavnaté mäkkučké mäsíčko oddeľovalo od kosti.
veľmi pekne ti dakujem.
Pekný deň Ti prajem
dakujem za úžasnú pochvalu.
dakujem za ocenenie.
pekný deň aj tebe.
dakujem za uloženie do kk i za pochvalu.
Když peču kuřecí nohy, nařezávám kůži až ke kosti a pečlivě vetřu koření do zářezů. Totéž udělám tady.
Ještě mi chybí Chardonai a ta stehna. Tymiám už mám :-)
dakujem za uloženie do kk a za pochvalu.
dakujem za uloženie do kk a ešte radšej, ak príde na radu odskúšanie. potom poprosím, daj vedieť, ako chutilo.
dakujem ti.
ak len soľ, tak to určite robím so zárezmi u kačky, husy alebo pri bôčiku či inom mäse, ktoré robím aj s kožou.
teším sa, že na tom už pracuješ : D
nemusí byť práve Chardonay, podstatné je kvalitné suché biele víno :-)
dakujjem.
vidím, že si si pozorne prečítal recept i komentáre k nemu.
prezradím ti, kto mi daroval na promóciu omšové víno. nebol to nikto iný, ako nebohý pán kanonik Zárecký, veľmi milý a vzdelaný pán, ktorý mal 3 doktoráty a ani jeden si pred menom neuvádzal. mnohí súčasníci na neho s láskou spomínajú. bol to jeden nesmierne múdry, empatický, príjemný a hlboko ľudský človek. asi aj teraz sa na mňa usmieva z nebíčka :-)
na to omšové od vincúra sa teším.
dakujem za krásne vyznanie k vynikajúcemu jedlu. szia, ferikém :-)
vidím, že si si pozorne prečítal recept i komentáre k nemu.
prezradím ti, kto mi daroval na promóciu omšové víno. nebol to nikto iný, ako nebohý pán kanonik Zárecký, veľmi milý a vzdelaný pán, ktorý mal 3 doktoráty a ani jeden si pred menom neuvádzal. mnohí súčasníci na neho s láskou spomínajú. bol to jeden nesmierne múdry, empatický, príjemný a hlboko ľudský človek. asi aj teraz sa na mňa usmieva z nebíčka :-)
na to omšové od vincúra sa teším.
dakujem za krásne vyznanie k vynikajúcemu jedlu. szia, ferikém :-)
stojí za vyskúšanie :-)
dakujem.
dakujem za pochvalu a uloženie do kk.