Foto: elysa
Recept som po dlhom čase vrátila na naše taniere.
4-5
porcie
porcie
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prebratý hrach namočíme na noc do vody.Na druhý deň ho varíme v tej istej vode,použijeme hlbší hrniec,polievka rada kypí...Do vriacej polievky pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu,zemiaky a zeler.
-
2
Polievku varíme do zmäknutia hrachu.Do misky som si prichystáme masť,sladkú papriku a soľ,vymiešame na kašičku,dáme do polievky.Ak sa nám zdá polievka hustá,rozriedime vodou.
-
3
Polievku povaríme do roztopenia kašičky,dochutíme soľou a čiernym korením.Ak mám mrazenú zelerovú vnať,pridávam aj tú,ale mrazničkové zásoby už niesú,čo teší mužskú časť rodiny,pretože to zelené je vraj zbytočné.Podávame s krutónmi,recept tiež pridávam.
varecha.pravda.sk/recepty/hrachova-polievka-s-pastrnakom-...
alebo s mrkvou. Možno niekedy skúsiš aj Ty moju.