Tato polievka je narodne jedlo Norov.jedla som ju u znamej a velmi mi chutila,tak som si vypytala recept.Original sa robi bud z udeneho jahnacieho Zobraziť celý popisTato polievka je narodne jedlo Norov.jedla som ju u znamej a velmi mi chutila,tak som si vypytala recept.Original sa robi bud z udeneho jahnacieho stehna alebo suseneho jahnacieho stehna,ale kedze na Slovensku udene ani susene asi nie je moznost kupit tak sa da pripravit aj z klasickeho jahnacieho mesa.Ospravedlnujem sa za hrube chyby ale na norskom pc nemam moznost nastavenia slovenskej klavesnice.Polievka je velmi chutna...a teda aj napriek neprijemnej voni po jahnacine je vyborna....
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehno umyjeme a dame varit do velkeho hrnca na 2hod.Medzitym si zeleninu ocistime a nakrajame na male kocky.Po dvoch hodinach meso vyberieme do toho vyvaru dame zeleninu.Meso nakrajame na kocky a hodime k zelenine do vyvaru.Varime spolu este az do uplne zmeknutia zeleniny-musi sa rozplyvat v ustach.Ochutime a okorenime.Ziadna vegeta a ziadne bujony.Len sol a mlete cierne korenie.Ak sa vam nepodari kupit zohnat kvaku tak v recepte je kalerab pridany.Ale original je z kvaky a chuti skvelo...tak prajem dobru chut...
Diskusia k receptu