Polievka z jahňacieho mäsa

sestricka126 - fotkasestricka126, 15. septembra 2012

Tato polievka je narodne jedlo Norov.jedla som ju u znamej a velmi mi chutila,tak som si vypytala recept.Original sa robi bud z udeneho jahnacieho stehna alebo suseneho jahnacieho stehna,ale kedze na Slovensku udene ani susene asi nie je moznost kupit tak sa da pripravit aj z klasickeho jahnacieho mesa.Ospravedlnujem sa za hrube chyby ale na norskom pc nemam moznost nastavenia slovenskej klavesnice.Polievka je velmi chutna...a teda aj napriek neprijemnej voni po jahnacine je vyborna....

6-8
porcií
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 1/2 kg
4 ks
1/2 hlavy
1/2 kg
podla chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehno umyjeme a dame varit do velkeho hrnca na 2hod.Medzitym si zeleninu ocistime a nakrajame na male kocky.Po dvoch hodinach meso vyberieme do toho vyvaru dame zeleninu.Meso nakrajame na kocky a hodime k zelenine do vyvaru.Varime spolu este az do uplne zmeknutia zeleniny-musi sa rozplyvat v ustach.Ochutime a okorenime.Ziadna vegeta a ziadne bujony.Len sol a mlete cierne korenie.Ak sa vam nepodari kupit zohnat kvaku tak v recepte je kalerab pridany.Ale original je z kvaky a chuti skvelo...tak prajem dobru chut...

Recept je zaradený do kategórií:
Jahňacie mäso, Severoeurópska kuchyňa, Hlavné jedlá, Polievky

Diskusia k receptu

frezia68
Jahňacinu som dávno nemala,ale robila som podobne s tým,že mäso som dávala už nakrájané,a pridala aj nenakrájaný cesnak-teda strúčiky,krúpy a zemiaky na drobno nakrájané.A mám na ňu veľkú chuť :-))),lebo je naozaj dobrá.
turistka
podobne, ako @frezia , som dávno nemala jahňacinu, je to dobré mäsko, jemné @sestri čka126 - mne vonia, tak by som si dala, varila som tak, ako Ty.