Polievka z jahňacieho mäsa

Autor receptu: sestricka126

Tato polievka je narodne jedlo Norov.jedla som ju u znamej a velmi mi chutila,tak som si vypytala recept.Original sa robi bud z udeneho jahnacieho stehna alebo suseneho jahnacieho stehna,ale kedze na Slovensku udene ani susene asi nie je moznost kupit tak sa da pripravit aj z klasickeho jahnacieho mesa.Ospravedlnujem sa za hrube chyby ale na norskom pc nemam moznost nastavenia slovenskej klavesnice.Polievka je velmi chutna...a teda aj napriek neprijemnej voni po jahnacine je vyborna....

6-8
porcií
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Stehno umyjeme a dame varit do velkeho hrnca na 2hod.Medzitym si zeleninu ocistime a nakrajame na male kocky.Po dvoch hodinach meso vyberieme do toho vyvaru dame zeleninu.Meso nakrajame na kocky a hodime k zelenine do vyvaru.Varime spolu este az do uplne zmeknutia zeleniny-musi sa rozplyvat v ustach.Ochutime a okorenime.Ziadna vegeta a ziadne bujony.Len sol a mlete cierne korenie.Ak sa vam nepodari kupit zohnat kvaku tak v recepte je kalerab pridany.Ale original je z kvaky a chuti skvelo...tak prajem dobru chut...