Polievka z hokkaido tekvice so šalviou

Autor receptu: momi

Tekvicová polievka je moja obľúbená. Tento recept je ozvláštnený šalviou a aj tým, že tekvica sa pred varením pečie a tak polievka získa príjemnú chuť.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú tekvicu nakrájajte na menšie kúsky, poukladajte na pekáč, posypte korením a pokvapkajte olivovým olejom. Pridajte očistené strúčiky cesnaku a lístky šalvie a pečte v trúbe na 180 C cca polhodinu.
  2. Osmahnite na drobno pokrájanú cibuľu (na olivovom oleji alebo na masle), pridajte upečenú tekvicu vrátane cesnaku a šalvie, zalejte vývarom a varte 15-20 minút.
  3. Uvarenú polievku rozmixujte, ak je nutné zjemnite smotanou na varenie alebo kokosovým mliekom (niektoré recepty odporúčajú lučinu natur, v niektorých je na zjemnenie biely jogurt; ja som použila klasickú smotanu na varenie). Ak treba dochuťte soľou a korením, na tanieri ozdobte lístkami šalvie (mne nevyšlo na ozdobu a tak som ozdobila štipkou šalviového pesta a pokvapkala tekvicovým olejom).