Polievka z hokkaido tekvice so šalviou
Autor receptu: momi
Tekvicová polievka je moja obľúbená. Tento recept je ozvláštnený šalviou a aj tým, že
tekvica sa pred varením pečie a tak polievka získa príjemnú chuť.
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú tekvicu nakrájajte na menšie kúsky, poukladajte na pekáč, posypte korením a pokvapkajte olivovým olejom. Pridajte očistené strúčiky cesnaku a lístky šalvie a pečte v trúbe na 180 C cca polhodinu.
- Osmahnite na drobno pokrájanú cibuľu (na olivovom oleji alebo na masle), pridajte upečenú tekvicu vrátane cesnaku a šalvie, zalejte vývarom a varte 15-20 minút.
- Uvarenú polievku rozmixujte, ak je nutné zjemnite smotanou na varenie alebo kokosovým mliekom (niektoré recepty odporúčajú lučinu natur, v niektorých je na zjemnenie biely jogurt; ja som použila klasickú smotanu na varenie). Ak treba dochuťte soľou a korením, na tanieri ozdobte lístkami šalvie (mne nevyšlo na ozdobu a tak som ozdobila štipkou šalviového pesta a pokvapkala tekvicovým olejom).