Polárna malinová roláda

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. augusta 2014
Polárna malinová roláda
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
60 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 bal.
150 g
15 g
4 ks
300 g
300 g




Postup

  1. 1

    Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Potom jemne pridáme zmiešanú múku so 60 g cukru a 15 g kakaa. Vylejeme na plech s papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme a pečieme, kým nie je cesto na dotyk pružné.

  2. 2

    Utierku vysypeme kakaom a ešte horúci plát na ňu položíme a po dĺžke zvinieme. Položíme spojom dolu na mriežku a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Zmrzlinu pred natieraním necháme pol hodiny mäknúť. Roládu opatrne rozvinieme a po dĺžke natrieme zmrzlinou – každú polovicu inou. Naplnené cesto päť zvinieme do rolády. Prikryjeme alobalom a necháme v mrazničke štyri hodiny. Pred krájaním necháme asi 15 minút pri izbovej teplote.

Diskusia k receptu

pusta
perfektná roláda, máte môj veľký obdiv a úctu :-)
prijmite moju hlbokú poklonu, ste veľmi šikovná a kreatívna cukrárka, milá pani Janka Gáliková :-)
Srdečne blahoželám!
po zásluhe 5* vám patrí nesporne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia