Polárna malinová roláda
Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. augusta 2014
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 25. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
12 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Potom jemne pridáme zmiešanú múku so 60 g cukru a 15 g kakaa. Vylejeme na plech s papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme a pečieme, kým nie je cesto na dotyk pružné.
- 2
Utierku vysypeme kakaom a ešte horúci plát na ňu položíme a po dĺžke zvinieme. Položíme spojom dolu na mriežku a necháme vychladnúť.
- 3
Zmrzlinu pred natieraním necháme pol hodiny mäknúť. Roládu opatrne rozvinieme a po dĺžke natrieme zmrzlinou – každú polovicu inou. Naplnené cesto päť zvinieme do rolády. Prikryjeme alobalom a necháme v mrazničke štyri hodiny. Pred krájaním necháme asi 15 minút pri izbovej teplote.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prijmite moju hlbokú poklonu, ste veľmi šikovná a kreatívna cukrárka, milá pani Janka Gáliková :-)
Srdečne blahoželám!
po zásluhe 5* vám patrí nesporne.