Pochúťkové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 27. apríla 2016
Pochúťkové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Osviežujúci,l ahodný zákusok. Ovocie si môžte zvoliť podľa toho, na čo máte chuť alebo podľa sezóny. Ja som zvolila mrazené jahody.

30
porcií
45 minút
príprava
10 - 12 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

5 ks
6 - 7 PL
1 ks
6 PL
1 bal.
400 g
podľa potreby na potretie korpusu
3 dl
1 bal.
3 PL
2 bal.
400 g
2 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľahame do peny, aspoň 4 min. Postupne pridáme pr. cukor. Keď je vyšľahané, pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme korpus.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrom.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do misky, pridáme mlieko, cukor a Zlatý klas a uvaríme puding. Necháme trocha prechladnuť,

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kým si pripravíme korpus. Na piškotový korpus natrieme lekvár, najlepšie jahodový, naň naukladáme piškoty.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do jahodového pudingu pridáme pochuťkovú smotanu a zamiešame.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hned, ešte teplý vylejeme na piškoty, rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podľa návodu si vyšľaháme šľahačku

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a rozotrieme na koláč. Podľa ľubovôle ho ozdobíme.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť!

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Kým boli deti malé, často som robievala podobný koláč. Podobný preto, že som nedávala piškóty. Preto viem, že je to chutný koláč. No u mojej vnučky, pre ktorú hlavne pečiem, by mi neprešla prášková šľahačka. Ale to je jedno, veď každý si dá to, čo mu chutí. 5* Tak ako @Izka , aj ty používaš laser pri krájaní?
@Dogagador (28.4.2016 05:57)
je o každém z nás, zda přistoupí k práškové šlehačce a nebo zvolí klasiku. U klasické šlehačky bych dodala /pro jistotu/ ztužovač. Bylo by nepříjemné, kdyby šlehačka "povolila". Ale je to o tom, jak to kdo cítí.
@Babkamt (28.4.2016 07:59)

Laser nepoužívam,je to asi prax.
Neviem aký je rozdiel v šľahačke,ale práškova nieje sladká,je chutná adobré drží na zákusku ajna druhý deň.
Obyčajnú používam ,ked sa hned skonzumuje zákusok.
vdaka za nahliadnutie rcp.

Pridaj komentár k receptu: