Foto: ancicka
Osviežujúci,l ahodný zákusok. Ovocie si môžte zvoliť podľa toho, na čo máte chuť alebo podľa sezóny. Ja som zvolila mrazené jahody.
porcií
príprava
na 180 - 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
6 - 7 PL |
|
1 ks |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
400 g |
|
podľa potreby na potretie korpusu |
|
3 dl |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
2 bal. |
|
400 g |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľahame do peny, aspoň 4 min. Postupne pridáme pr. cukor. Keď je vyšľahané, pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme korpus.
-
2
Jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrom.
-
3
Dáme do misky, pridáme mlieko, cukor a Zlatý klas a uvaríme puding. Necháme trocha prechladnuť,
-
4
kým si pripravíme korpus. Na piškotový korpus natrieme lekvár, najlepšie jahodový, naň naukladáme piškoty.
-
5
Do jahodového pudingu pridáme pochuťkovú smotanu a zamiešame.
-
6
Hned, ešte teplý vylejeme na piškoty, rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.
-
7
Podľa návodu si vyšľaháme šľahačku
-
8
a rozotrieme na koláč. Podľa ľubovôle ho ozdobíme.
-
9
Dobrú chuť!
je o každém z nás, zda přistoupí k práškové šlehačce a nebo zvolí klasiku. U klasické šlehačky bych dodala /pro jistotu/ ztužovač. Bylo by nepříjemné, kdyby šlehačka "povolila". Ale je to o tom, jak to kdo cítí.
Laser nepoužívam,je to asi prax.
Neviem aký je rozdiel v šľahačke,ale práškova nieje sladká,je chutná adobré drží na zákusku ajna druhý deň.
Obyčajnú používam ,ked sa hned skonzumuje zákusok.
vdaka za nahliadnutie rcp.