Pochúťkové rezy fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 27. apríla 2016
Pochúťkové rezy (fotorecept)
Foto: ancicka

Osviežujúci,l ahodný zákusok. Ovocie si môžte zvoliť podľa toho, na čo máte chuť alebo podľa sezóny. Ja som zvolila mrazené jahody.

30
porcií
45 minút
príprava
10 - 12 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

5 ks
6 - 7 PL
1 ks
6 PL
1 bal.
400 g
podľa potreby na potretie korpusu
3 dl
1 bal.
3 PL
2 bal.
400 g
2 bal.




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľahame do peny, aspoň 4 min. Postupne pridáme pr. cukor. Keď je vyšľahané, pridáme múku s kypriacim práškom a zamiešame. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme korpus.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrom.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do misky, pridáme mlieko, cukor a Zlatý klas a uvaríme puding. Necháme trocha prechladnuť,

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kým si pripravíme korpus. Na piškotový korpus natrieme lekvár, najlepšie jahodový, naň naukladáme piškoty.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do jahodového pudingu pridáme pochuťkovú smotanu a zamiešame.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hned, ešte teplý vylejeme na piškoty, rovnomerne rozotrieme a necháme stuhnúť.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podľa návodu si vyšľaháme šľahačku

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a rozotrieme na koláč. Podľa ľubovôle ho ozdobíme.

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť!

    Pochúťkové rezy (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Hmm, krásné a chutné řezy! Jahodové mám ráda! Jsi šikulka!!
babkamt
Kým boli deti malé, často som robievala podobný koláč. Podobný preto, že som nedávala piškóty. Preto viem, že je to chutný koláč. No u mojej vnučky, pre ktorú hlavne pečiem, by mi neprešla prášková šľahačka. Ale to je jedno, veď každý si dá to, čo mu chutí. 5* Tak ako @Izka , aj ty používaš laser pri krájaní?
haji
@Dogagador (28.4.2016 05:57)
je o každém z nás, zda přistoupí k práškové šlehačce a nebo zvolí klasiku. U klasické šlehačky bych dodala /pro jistotu/ ztužovač. Bylo by nepříjemné, kdyby šlehačka "povolila". Ale je to o tom, jak to kdo cítí.
monty469
Zákusok vyzerá krásne a isto je veľmi dobrý :-) Nevadí mi ani prášková šľahačka, dcéra ju má dokonca radšej :-D
ancicka
@Babkamt (28.4.2016 07:59)

Laser nepoužívam,je to asi prax.
Neviem aký je rozdiel v šľahačke,ale práškova nieje sladká,je chutná adobré drží na zákusku ajna druhý deň.
Obyčajnú používam ,ked sa hned skonzumuje zákusok.
vdaka za nahliadnutie rcp.
nanna02
Dobrý večer. Dnes som ten koláčik robila je súper a každému veľmi chutil.