Pochúťka pre najmenších (fotorecept)

Autor receptu: katkaszaboova

Náš Paťko bude mať o chvíľu pol roka, je čas, aby sa popri mliečku začal zoznamovať aj s jedlami iného druhu.Tak mu každý deň pripravujem nové pochúťky. Tu je jedna zeleninová kašička.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hneď na úvod sa musím pochváliť, že zeleninka je z našej vlastnej úrody - z maminej záhradky :-) A teraz k príprave: všetku zeleninu ošúpeme a opláchneme. Pokrájame na malé kúsky. Do dojčenskej vody dáme variť najprv mrkvu. Ak trošku zmäkne, pridáme zemiaky a cuketu. (s mrkvou opatrne, radšej menej ako viac, lebo zapeká!)
  2. Zásadne nesolíme, ani nekoreníme! Zelenina sa rýchlo uvarí, zbytočne nerozvárame, aby sa zachovalo čo najviac vitamínov. Ešte za horúca rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Papkáčom-začiatočníkom ponúkame nové druhy zeleniny a ovocia postupne, s 2-3 dňovým odstupom, aby sme v prípade alergických reakcií vedeli odhaliť vinníka :-) Postupne môžeme pridať aj iné zeleniny (kaleráb, brokolicu,...), a po asi 3 týždňoch pridáme aj kúsoček hydinového mäsa (neskôr aj hovädzieho). S ovocím postupujeme tak isto. Väčšinou deťom chutí viac ako zelenina s mäsom, aspoň môjmu synčekovi :-). Možno moje rady a skúsenosti pomôžu niektorým maminkám pri zavádzaní nových jedál do jedálnička ich drobcov, ak áno, moja snaha nebola zbytočná. Deťom prajem dobrú chuť, a mamičkám veľa trpezlivosti! :-)