Plnka na piškótové korpusy

fialka49 - fotkafialka49, 2. januára 2012

Tento postup na prípravu plnky používam už dobrých 15 rokov. Výhodou je, že sa plnka podľa neho dá pripraviť rýchlo a čo je hlavné, Zobraziť celý popisTento postup na prípravu plnky používam už dobrých 15 rokov. Výhodou je, že sa plnka podľa neho dá pripraviť rýchlo a čo je hlavné, vysoká teplota cukrového sirupu (okolo 140 stupňov C) zničí akékoľvek zárodky salmonely, čo nie je zanedbateľné pre zdravie a zákusky takouto plnkou naplnené sa môžu skladovať v mrazničke a po rozmrazení sa plnka nerozpadá ako nastavovaná pudingom/kašou.

15 minút
príprava

Suroviny

1 kus
1 balíček
80-150 g
podľa potrreby
250 g




Postup

  1. 1

    Množstvo kryštálového cukru zvolíme podľa toho, akú sladkú chceme mať plnku. Ja dávam na 250 g masla 80 g cukru. Kryštálový cukor zalejeme vodou toľko, aby bol cukor zaliaty a dáme ho variť na niť. Do inej nádoby rozbijeme celé vajce, pridáme balíček vanilky a šľaháme do peny. Keď je cukor uvarený, lejeme ho tenkým prúdikom do vajca a stále šľaháme. Keď je zmes polochladná, zašľaháme pokrájané maslo, ktoré sme nechali povoliť pri izbovej teplote. Dobre spolu vyšľaháme a dochutíme podľa vlastnej predstavy (kakaom, rozpustenou čokoládou, kávou, kapučínom, rumom ...)

Diskusia k receptu

dajanca
super... už sa teším, keď to vyskúšam... vyzerá to skutočne na jednoduchú prípravu... vďaka za recept :-)
betty21
veľmi zaujímavé, toto som ešte nepočula, ukladám :)
marijanka712
ani ja som s takouto plnkou sa nestretla obyčajne plnku sa snažím robiť zaujímavou a toto je jeden s rp , ktoré vyskúšam dik
babkamt
Tento recept na krém mám od priateľky. Dala mi ho asi pred 12 rokmi. Nebola vyučená cukrárka , no napriek tomu piekla koláče na svadby.
mracik9
Určite vyskúšam,ja šľahám vajíčka s cukrom nad parou.
evas13
Tiež ma zaujala a inšpirovala na koláčik. KK
fialka49
mracik9 - určite oceníš kratší čas prípravy, menšiu spotrebu energií a miesto 4 vajec iba jedno (obyčajne sa šľahaná plnka nad parou robí zo 4 vajec) a už spomínané zabránenie vzniku salmonely. Nech vám všetkým chutí.
anaska
Keď sa podarí, určite bude chutiť, vďaka za recept
nika60
vyskúšam, lebo som takúto plnku ešte nerobila a zdá sa byť dobrá a rýchla vďaka :o)
aszabka
Vyskúšala som, je skvelá, iná ako tie, čo robievam, naplnila som ňou košíčky dnes, vďaka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia