Plnka na piškótové korpusy
Autor receptu: fialka49
Tento postup na prípravu plnky používam už dobrých 15 rokov. Výhodou je, že sa
plnka podľa neho dá pripraviť rýchlo a čo je hlavné, vysoká teplota cukrového sirupu
(okolo 140 stupňov C) zničí akékoľvek zárodky salmonely, čo nie je zanedbateľné pre
zdravie a zákusky takouto plnkou naplnené sa môžu skladovať v mrazničke a po
rozmrazení sa plnka nerozpadá ako nastavovaná pudingom/kašou.
Postup
- Množstvo kryštálového cukru zvolíme podľa toho, akú sladkú chceme mať plnku. Ja dávam na 250 g masla 80 g cukru.
Kryštálový cukor zalejeme vodou toľko, aby bol cukor zaliaty a dáme ho variť na niť.
Do inej nádoby rozbijeme celé vajce, pridáme balíček vanilky a šľaháme do peny. Keď je cukor uvarený, lejeme ho tenkým prúdikom do vajca a stále šľaháme. Keď je zmes polochladná, zašľaháme pokrájané maslo, ktoré sme nechali povoliť pri izbovej teplote. Dobre spolu vyšľaháme a dochutíme podľa vlastnej predstavy (kakaom, rozpustenou čokoládou, kávou, kapučínom, rumom ...)